vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin: ‘Ethereum is veilig voor Quantum Computing’

Ethereum is volgens Vitalik Buterin goed voorbereid op de potentiële impact van quantum-computing op de technologie die het netwerk momenteel beschermt. In een publicatie van 9 maart voor Ethereum Research bespreekt Buterin een “quantum noodgeval” dat Ethereum morgen al zou kunnen overleven.

Hoe? Door een simpele hard fork, die betekent dat iedereen binnen het netwerk zijn software moet updaten.

Stel dat quantum computing morgen beschikbaar is

“Stel dat morgen wordt aangekondigd dat quantum computers beschikbaar zijn en kwaadwillenden daar meteen toegang toe hebben, zodat ze fondsen van gebruikers kunnen stellen.

Naar mijn mening zijn we in dat scenario al goed gepositioneerd om een simpele herstel-fork door te voeren om dergelijke situaties op te lossen. De blockchain heeft dan een hard fork nodig en gebruikers moeten nieuwe wallet software downloaden. Maar weinig gebruikers zullen hun fondsen verliezen”, aldus Buterin.

Het stukje “weinig gebruikers zullen hun fondsen verliezen” is voor de meeste grote investeerders misschien niet zo aantrekkelijk. Denk jij dat het grote geld gaat investeren in potentiële Spot Ethereum ETFs als er volgens het brein achter het project een kans is dat ze alles verliezen?

Buterin legt uit dat het proces van een dergelijke hard fork betekent dat de transacties op Ethereum worden teruggedraaid tot het punt waarop de “grote diefstal” heeft plaatsgevonden.

Nieuwe vorm van transacties

Volgens Buterin hoeven ontwikkelaars alleen maar een nieuw soort transactietype toe te voegen. Dat nieuwe type van transacties zou het mogelijk maken om transacties te doen vanuit smart contract wallets.

Als een gebruiker een transactie inschiet vanuit zijn of haar Ethereum wallet, dan onthult de handtekening de public key en in een “post-quantum wereld” zou dat ook de private key van de gebruiker onthullen. Daarmee is het mogelijk om alle fondsen te stelen.

Het nieuwe transactietype maakt gebruik van Winternitz handtekeningen en zero-knowledge proof technologie die beter bekendstaat als “STARKs” om er zeker van te zijn dat wallets zijn overgestapt op nieuwe validatiecode, zo legt Buterin uit.

Deze validatiecode zorgt ervoor dat private keys zichtbaar worden voor quantum computers bij het tekenen van toekomstige transacties. Hierdoor zijn deze accounts in principe immuun voor een quantum-aanval.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Komt er vandaag of morgen een Ethereum ETF?
Standard Chartered verwacht deze week goedkeuring SEC voor spot Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP