Dogecoin, DOGE
Dogecoin, Ethereum

Vitalik Buterin is hoopvol dat Dogecoin overstapt op Proof-of-Stake

Nu de Merge achter de rug is, hoopt Vitalik Buterin dat andere blockchains geïnspireerd zijn om het voorbeeld van Ethereum te volgen. “Naarmate Proof-of-Stake volwassener wordt, verwacht ik dat het vertrouwen in het consensus mechanisme toeneemt”, zo sprak Buterin tijdens de Mainnet conferentie op vrijdag.

“Ik hoop dat Dogecoin overstapt”

Het brein achter Ethereum hoopt in ieder geval dat Dogecoin overstapt op Proof-of-Stake. “Ik hoop dat Zcash overstapt, maar ik ben ook enorm hoopvol dat Dogecoin de sprong naar Proof-of-Stake waagt”, zo voegt Buterin toe. Op het moment van schrijven staat Dogecoin overigens met 5,92 procent in de plus en handelt de munt op 0,06647 dollar.

Eerder deze maand maakte Ethereum de langverwachte overstap naar Proof-of-Stake. Daarmee is Proof-of-Work mining definitief ten einde op het Ethereum netwerk. De transitie van het mainnet verliep uiteindelijk vlekkeloos, terwijl iedere upgrade van de testnetwerken gepaard ging met kleine bugs.

Buterin verwacht meer overstappers

Op de lange termijn verwacht Vitalik Buterin dat er enkele blockchains overstappen op Proof-of-Stake na de succesvolle transitie van Ethereum. “Sommige zullen overstappen, maar ik weet zeker dat de meeste het nooit gaan doen. Zij kunnen zelfs kiezen voor een soort middenweg, waarbij de blockchains eindigen met een hybride versie van Proof-of-Stake”, zo redeneert Vitalik Buterin.

Voor nu is hij vooral blij met wat Ethereum bereikt heeft met de Merge. “Een lucht die voor bijna 10 jaar bewolkt was is eindelijk opgeklaard”, aldus een bijna poëtische Vitalik Buterin over de Merge. De Ethereum koers heeft echter nog weinig geprofiteerd van de Merge. Sinds de belangrijke upgrade is de koers alleen maar naar beneden gedoken, ondanks het feit dat er nu een stuk minder nieuwe Ethereum in omloop worden gebracht. 

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC