Bitcoin

Vitalik Buterin noemt Bitcoin-experiment van El Salvador “roekeloos”

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, bekritiseerde onlangs de stap van El Salvador om Bitcoin te accepteren en beschreef het als “roekeloos”. Hij vertelde dit in een opmerking die hij achterliet op r/CryptoCurrency, de grootste cryptocurrency-gerelateerde subreddit.


Buterin bespot Bitcoin-maximalisten

Buterin vindt dat het dwingen van bedrijven om cryptocurrency te accepteren in strijd is met het ethos van de cryptowereld. De Russisch-Canadese programmeur voegt eraan toe dat Salvadoranen het risico lopen slachtoffer te worden van hacks of oplichting wegens gebrek aan kennis.

In een vervolgopmerking bespotte Buterin Bitcoin-maximalisten als een gemeenschap die gemakkelijk wordt beïnvloed door krachtige bondgenoten:  

Bitcoin-maximalisten zijn een heel gemakkelijke gemeenschap om achter je te laten scharen. Je hoeft alleen maar in een machtspositie te zijn en aardige dingen over hun coin te zeggen en ze zullen je de hemel in prijzen.

Vorige maand bekritiseerde Buterin ook Twitter-CEO Jack Dorsey. Zijn meest recente opmerkingen bleven niet onopgemerkt door de Bitcoin-gemeenschap. Die beschuldigden Buterin ervan “salty” en hypocriet te zijn.


Het bizarre Bitcoin experiment

El Salvador werd onlangs het eerste land dat de Bitcoin als officiële valuta aannam. Sommigen vinden dit een geniale stap van het land. Anderen beweren dat het geld dat aan het grote Bitcoin-experiment is toegewezen ook had kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de gezondheidszorg of het onderwijs in het land.
 
Het is verplicht voor handelaren om Bitcoin begin september te accepteren. Dit is ondanks dat president Nayib Bukele verklaarde dat het vrijwillig zou zijn, minder dan twee maanden voordat de wet inging.

Bukele, die zichzelf onlangs gekscherend “de coolste dictator ter wereld” noemde, is groot fan van de digitale valuta. Hij blijft namelijk de miljoenenaankopen van de overheid in BTC tokens delen twitter. Ook is het land een mining-bedrijf gestart die BTC mined aangedreven door vulkanische energie.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?