vitalik-buterin
Ethereum

Vitalik Buterin stelt manier voor om Ethereum transacties te versnellen

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin stelt nieuwe methoden voor om transacties op zijn blockchain sneller te maken. Historisch gezien is Ethereum nooit de snelste blockchain geweest, maar na The Merge (overgang naar Proof-of-Stake) is de transactietijd verlaagt naar 5-20 seconden. Andere blockchains zijn twee keer zo snel.

Ethereum niet in top 10 snelste blockchains

Als we de data van CoinGecko mogen geloven, dan staat Ethereum niet eens in de top 10 van snelste blockchains. Solana, SUI en Binance Smart Chain zijn momenteel de grote leiders op dit gebied.

Nu stelt Vitalik Buterin een verandering voor genaamd single-slot finality. Op dit moment duurt het met Ethereum’s Gasper consensus ongeveer 12,8 minuten om transacties finaal te maken.

Met single-slot finality wordt dit proces gestroomlijnd en daalt de wachttijd significant. “12,8 minuten is veel te lang en niemand wil zo lang op zijn transacties wachten”, aldus Vitalik Buterin. Daarmee haalt hij indirect ook uit naar Bitcoin, waar je dus tenminste 10 minuten op een transactie moet wachten.

Ethereum schaalt op de tweede laag

Buterin focust in zijn nieuwe betoog ook op Layer-2 oplossingen voor Ethereum. Die verwerken transacties momenteel sneller door kleinere groepen van validators te gebruiken.

Als gevolg daarvan kan de primaire blockchain van Ethereum zich volgens Buterin richten op zijn kernfuncties: stabiliteit, weerbaarheid tegen censuur en veiligheid. “De taak van layer-2 oplossingen is om een betere gebruikerservaring te bieden, transacties sneller te maken en zich aan te passen aan verschillende wensen”, aldus Buterin.

Om Ethereum een belangrijk onderdeel van het wereldwijde financiële systeem te maken is het belangrijk dat de blockchain sneller wordt. Als belangrijke financiële assets straks allemaal op Ethereum draaien, dan kan het niet voorkomen dat de transactiekosten ineens oplopen tot bedragen van 20 tot 30 dollar.

Daarbij is het een gevaar dat de blockchain kan vastlopen. Als iedereen op hetzelfde moment een asset wil verkopen, dan moet dat mogelijk blijven. Anders kan er een hele vreemde vorm van paniek ontstaan, waarbij mensen de transactiekosten extreem moeten verhogen om als eerste hun assets te kunnen verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten