ethereum
Altcoin, Ethereum

Vitalik Buterin stuurt 100 Ethereum naar Coinbase

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, heeft zojuist 100 ETH ter waarde van ongeveer $180.000 overgeboekt naar de crypto-exchange Coinbase.

Het Ethereum-walletadres van Buterin, dat algemeen bekend staat als ‘Vitalik.eth’, was het toneel van deze transactie die in de vroege uren van 1 november 2023 plaatsvond, zoals gemeld door de vooraanstaande Chinese cryptoreporter Colin Wu.

Sinds 2018 geen tokens verkocht voor persoonlijk gewin

In een recente tweet op X (voorheen Twitter) wees Wu erop dat Buterin eerder had verklaard dat hij sinds 2018 geen ETH-tokens meer voor persoonlijk gewin had verkocht. In plaats daarvan had hij zijn ETH enkel gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen, non-profitorganisaties en andere projecten.

De recente overboeking van ETH door Buterin naar Coinbase heeft de nieuwsgierigheid van vele gebruikers gewekt, wat mogelijk vragen doet rijzen over de intenties van de CEO van Ethereum met betrekking tot zijn ETH-bezit.

“Interessant om te zien hoe Vitalik ETH verplaatst, vooral omdat hij eerder heeft aangegeven dat hij sinds 2018 geen ETH meer voor persoonlijk gewin heeft verkocht. Ik vraag me af wat zijn plannen zijn,” merkte een gebruiker op.

Een andere reactie op Wu’s bericht suggereerde dat deze keer de bedoeling van Buterin misschien niet was om aan een goed doel te doneren. De respondent stelde dat als de oprichter van Ethereum van plan was te doneren, hij ETH binnen het blockchain-ecosysteem had kunnen verplaatsen, vergelijkbaar met wat hij in 2021 deed met mememunten zoals SHIB.

Verdere informatie over intentie ontbreekt nog

Op dit moment ontbreekt het aan verdere informatie over de intenties van Buterin met betrekking tot de overboeking van ETH, en er zijn geen rapporten over verdere activiteiten met betrekking tot de overgedragen ETH-tokens. De prijs van ETH bevond zich in een zijwaartse consolidatiefase, die begon na het bereiken van een lokaal hoogtepunt van $1.865 op 26 oktober, zoals blijkt uit de gegevens van TradingView.

Op het moment van schrijven werd ETH verhandeld voor $1.808, terwijl gebruikers in afwachting waren van de volgende belangrijke ontwikkeling voor deze toonaangevende altcoin. De recente prijsstijging van Ethereum vond plaats in de afgelopen twee weken, waarbij de prijs steeg van $1.542 naar $1.865 en een waardestijging van 20% realiseerde.

Ethereum nieuws

Ethereum’s ‘Golden Cross’ suggereert aanzienlijke koersstijging
Voormalig topbankier is extreem bullish over Ethereum
Ethereum-prijs kan in 2030 stijgen tot $36.800
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen