vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin stuurt 14,9 miljoen dollar aan crypto naar beursplatform

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws voor de gigantische transacties die hij richting beursplatformen stuurt. Zou het brein achter Ethereum op dit moment leven als een rockster? Nu is het nieuws weer dat Buterin voor ongeveer 15 miljoen dollar een USD Coin (USDC) richting het Gemini van de Winklevoss-tweeling stuurde.

Niet de eerste transactie

De transactie van bijna 15 miljoen dollar is overigens niet de enige grote transactie van Buterin van de afgelopen dagen. Enkele dagen geleden stuurde hij namelijk ook nog eens 500.000 dollar richting Coinbase. Voor die transactie ging het ook om USDC, de stablecoin van Circle en Coinbase.

Het bedrag van bijna 15 miljoen dollar zou Buterin ontvangen hebben van de Kanro Foundation, een stichting waar de oprichter van Ethereum aan gelieerd zou zijn.

We haalden het in de inleiding al even aan, maar voordat Buterin de afgelopen dagen veel stablecoins richting de beurzen stuurde; was het eerder een berg Ethereum wat richting de gecentraliseerde beursplatforms ging.

In totaal stuurde Buterin in september alleen al voor meer dan 3,9 miljoen dollar aan Ethereum richting de beurzen. Wat zou hij allemaal met dat geld aan het doen zijn?

Goede of slechte dingen?

Zou Vitalik Buterin inmiddels, net als Sam Bankman-Fried, leven in dure penthouses en rondrijden in supercars? Met zijn vermogen behoort dat in ieder geval wel tot de mogelijkheden.

Als we echter naar zijn daden uit het verleden kijken dan lijkt het onwaarschijnlijk dat Buterin hier behoefte aan heeft. Hij doneerde de afgelopen jaren vooral veel geld aan goede doelen en profileert zich als iemand die vooral goed probeert te doen met zijn geld.

Wat dat betreft lijkt het onwaarschijnlijk dat Buterin op dit moment veel geld over de balk smijt. Wellicht kiest hij gewoon voor een beetje diversificatie van zijn portfolio, wat ook helemaal geen vreemde keuze zou zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%