vitalik buterin
Ethereum, Exchange

Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844

Vitalik Buterin onthult dat Coinbase zich inzet voor Ethereum inzake EIP-4844. De beurs kreeg via Twitter wat kritiek op zijn houding ten opzichte van de rest van de industrie. Buterin voelde zich daarna genoodzaakt om te reageren en te vertellen dat het beursplatform Ethereum helpt met de nieuwe upgrade voor het platform.

Wat is een EIP?

De afkorting EIP staat voor Ethereum Improvement Proposal. In dit geval gaat het om nummer 4844, die ook wel bekend staat als het proto-danksharding proposal. Sharding is een concept waarmee Ethereum in de toekomst flink moet opschalen. Met sharding splits je de blockchain in feite op in meerdere kleine delen. Op die manier hoeft iemand die een node draait niet meer alle transacties te valideren, maar alleen het deel dat plaatsvindt in zijn eigen shard.

Het idee is om EIP-4844 met de volgende Shanghai upgrade mee te laten gaan. Het is echter de vraag wanneer de Shanghai upgrade er komt. Onderdeel van deze upgrade is ook de mogelijkheid voor stakers om hun Ethers uit de Proof-of-Stake blockchain te halen en weer te verkopen. Op dit moment is dat niet mogelijk en zitten Ethers die meedoen in het staking-proces vast tot deze upgrade er is.

Brian Armstrong reageert

In zijn bericht geeft Brian Armstrong aan blij te zijn met de opheldering van Buterin. “Dank! Jullie doen al het harde werk, wij zitten vooral in de leermodus en proberen te helpen als dat kan. Dat is wel het minste wat we kunnen doen (voor alle chains) gegeven het feit dat ons hele bedrijf op deze decentrale protocollen gebouwd is”, aldus een blije Brian Armstrong.

Daarnaast financiert Coinbase momenteel de rechtszaak van Tornado Cash gebruikers tegen het Amerikaanse ministerie van financiën. Hiermee laat de gecentraliseerde crypto exchange zien dat het in zekere zin het beste met de industrie voor heeft. Al is dat ook afhankelijk van je perspectief. De meeste Bitcoiners zeggen dat Armstrong en Coinbase teveel de focus op altcoins hebben.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen