Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin: “We zitten in een crypto-winter”

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, vertelt dat we ons wellicht in een “crypto-winter” bevinden. Maar, zulk slecht nieuws is dat allemaal niet, zo vertelt hij.


Buterin verwelkomt bearmarkt

Buterin vertelt dat, doordat de prijzen van cryptomunten op dit moment relatief laag zijn, er juist een groot winst potentieel is. In een interview met Bloomberg zei Buterin:

“De mensen die volop in crypto zitten verwelkomen een bearmarkt”, zei Buterin tijdens een interview met Bloomberg. De enorme koersstijgingen heeft veel investeerders blij gemaakt, maar een bearmarkt opent nieuwe kansen.”

De cryptomarkt stortte in na het bereiken van een recordhoogte begin november. De koersval werd allereerst veroorzaakt door het nieuws over een nieuwe Covid variant. Als gevolg hiervan daalde de Crypto Index ongeveer 45% vanaf zijn hoogtepunt. Ondanks de koersval heeft de cryptomarkt de afgelopen jaren geweldig gepresteerd en veel investeerders rijk gemaakt.


Wil jij Ethereum verhandelen op een van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De rotte appels vallen weg tijdens een crypto winter

Vitalik Buterin vertelde verder:

“De winter is de tijd waarin de meeste rotte appels uit de cryptomarkt vallen. Hierdoor kun je zien welke projecten duurzaam zijn op de lange termijn, zoals in hun modellen en hun teams en hun mensen.”

Of de crypto winter nu voor een lange tijd zal blijven is volgens de oprichter van Ethereum nog maar de vraag. Het zou goed kunnen zijn dat de prijzen straks weer omhoog schieten als alle onzekerheid uit de markt weg is genomen.

Buterin voegde eraan toe dat de crypto-winter een kans is om enkele belangrijke veranderingen ten goede aan te brengen. De gevaren van het gebruik van cross-blockchain-bruggen werden dit jaar aan het licht gebracht. Toen werd het populaire crypto-protocol van Wormhole voor meer dan 300 miljoen dollar gehackt. In januari waarschuwde Buterin dat dit soort bruggen gevaarlijk kunnen zijn. Het kan ertoe leiden dat geld van gebruikers vast komt te zitten in smart contracts zonder hun medeweten of toestemming. Zogenaamde smart contracts zijn programma’s die parallelle cryptocurrencies uitgeven op twee verschillende blockchains. 


Ethereum moet schaalbaarder worden

Ethereum werkt eraan om zijn blockchain sneller en schaalbaarder te maken. Beleggers bekritiseren vaak de populaire blockchain omdat transacties traag en duur kunnen zijn met de huidige technologische beperkingen. Maar nu zijn er inspanningen die kunnen leiden tot een aantal hoognodige verbeteringen voor dit specifieke ecosysteem.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten