vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin wil transactiecapaciteit Ethereum met 33% vergroten

Het is volgens Vitalik Buterin weer tijd om de transactiecapaciteit van Ethereum te vergroten. Tijdens een vragenronde op Reddit suggereert Buterin dat het weleens slim kan zijn om de Ethereum gas-limiet te verhogen naar 40 miljoen, zodat het netwerk meer transacties kan verwerken.

Drie jaar geleden werd de gas-limiet voor het laatst verhoogd van 15 naar 30 miljoen.

Goed voor Ethereum?

“Eerlijk, ik denk dat een bescheiden toename van de gas-limiet op dit moment redelijk is”, zo liet Vitalik Buterin weten tijdens de vragenronde.

Een stijging van de limiet van 30 naar 40 miljoen zou een toename van de doorvoer van 33 procent betekenen voor Ethereum.

De gemiddelde limiet na de geboorte van Ethereum was 3 miljoen en met de tijd en het toenemen van de adoptie is deze gegroeid tot de 30 miljoen gas per blok van vandaag de dag.

Een toename van de limiet is in theorie goed voor Ethereum, maar betekent ook dat de blockchain sneller zal groeien. Dat laatste kan het voor mensen die een node draaien (en alle data van het netwerk downloaden en opslaan) in de problemen komen.

Waarom bestaat er überhaupt een limiet?

Er bestaat een gas-limiet om ervoor te zorgen dat de blokken op de blockchain van Ethereum niet te groot worden. Dat kan in theorie de prestaties van het netwerk en het gemak waarmee mensen de blockchain kunnen downloaden verlagen.

Een toename van de limiet betekent dat het mogelijk is om meer transacties te doen, maar de keerzijde is dus dat de druk op de hardware toeneemt en dat kan ten koste gaan van de decentralisatie van het netwerk.

Op dit moment betaal je voor een gemiddelde transactie op Ethereum 35gwei of ~1,90 dollar. Sinds het begin van 2024 is dit getal echter aan het stijgen, vanwege de groeiende vraag naar meer complexe smart contract uitvoeringen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?