vitalik buterin
Hack

Vitalik Buterin’s X-account gehackt; slachtoffers verliezen meer dan $691K

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin is naar verluidt het nieuwste slachtoffer van een hacking incident op het sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter. Volgens blockchain onderzoeker ZachXBT heeft de hack geleid tot een aanzienlijk verlies voor verschillende gebruikers, die tezamen meer dan $691.000 verloren.

Vader Buterin bevestigt hack

Dmitry Buterin, de vader van Vitalik, bevestigde het nieuws in een post op 9 september op het X-platform, waarin hij aangaf dat zijn zoon aan het werk is om de toegang tot zijn account te herstellen. De specifieke post die aanleiding gaf tot de hack is sindsdien verwijderd. Deze kondigde vermeend de komst aan van “Proto-Danksharding naar Ethereum”.

Wat is er gebeurd?

De hacker had een link gedeeld naar een zogenaamd gratis non-fungible token (NFT) om slachtoffers te verleiden hun wallets te koppelen, waarna alle fondsen werden gestolen. Dit heeft ervoor gezorgd dat meerdere mensen, waaronder Ethereum ontwikkelaar Bok Khoo, beter bekend als Bokky Poobah op X, aanzienlijke verliezen hebben geleden in hun CryptoPunk NFT-collecties.

ZachXBT heeft zijn 438.200 volgers actief geïnformeerd over de activiteiten van de hacker. Onlangs deelde hij dat de tot nu toe meest waardevolle gestolen NFT CryptoPunk #3983 is, met een waarde van 153,62 ETH, wat gelijk staat aan ongeveer $250.543. In totaal is er al voor meer dan $691 duizend aan waarde gestolen door de hackers.

Reacties uit de gemeenschap

In reactie op de situatie heeft een gebruiker met de alias Satoshi 767 op X gesuggereerd dat Buterin wellicht niet voldoende veiligheidsmaatregelen had getroffen voor zijn X-account. Deze gebruiker is van mening dat Buterin aansprakelijk moet worden gesteld voor het incident, tenzij bewezen wordt dat het een interne fout van X was of dat er sprake was van fysieke dwang.

Echter heeft ZachXBT deze beweringen weggewuifd, benadrukkend dat Buterin een doelwit is voor grote hackpogingen, waarbij verschillende methoden kunnen worden gebruikt, waaronder het omkopen van insiders.

Terwijl het onderzoek nog gaande is, blijft de community in afwachting van verdere details. De grootste zorg is momenteel de herstel van verloren gegane middelen en het herstellen van de beveiliging van Buterin’s account om toekomstige inbreuken te voorkomen. De situatie werpt ook een licht op het grotere probleem van cyberveiligheid in de cryptowereld, en onderstreept het belang van het implementeren van robuuste beveiligingsmaatregelen door individuen en platforms om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten