Newsbit

Bitcoin USD

Vitalik: Crypto zit in een bubbel & Bitcoin kan achterblijven

Bitcoin USD

Vitalik Buterin denkt dat crypto in een bubbel zit en hij gelooft dat Ethereum (ETH) de Bitcoin (BTC) in de toekomst kan inhalen.


De crypto bubbel

Ethereum oprichter Vitalik Buterin denkt dat crypto zich in een bubbel bevindt. Het energiedebat rond de Bitcoin mining vereist dat het technologische verandering omarmt. Buterin sprak dinsdag met CNN en merkte het volgende op:

“We hebben tot nu toe minstens drie van deze grote crypto bubbels gehad.”

Vitalik Buterin

Hij voegde eraan toe dat het al had kunnen eindigen, maar dat het ook over maanden zou kunnen eindigen. De 27-jarige gaf verder geen commentaar op de vraag of de recente crash waardoor de Bitcoin tot ongeveer $30.000 daalde, een indicator was van het einde van de cryptobubbel. Daarover zei hij:

“De reden dat de bubbels uiteindelijk stoppen, is vaak omdat er een gebeurtenis plaatsvindt die gewoon duidelijk maakt dat de technologie er nog niet is.”

Vitalik Buterin

Een factor in de prijs daling van de Bitcoin was de aankondiging van Elon Musk dat hij zich zorgen maakte over het stroomverbruik van de Bitcoin. Philip Gradwell, hoofdeconoom van Chainalysis, zei dat andere institutionele kopers ook bezorgd kunnen zijn over de ‘impact op het milieu, use cases, illegale activiteiten en regelgeving’ van crypto’s.


De Bitcoin kan achterblijven

Buterin vertelde CNN dat energiezorgen over de Proof of Work mining van de Bitcoin gerechtvaardigd zijn:

“Het verbruik van hulpbronnen is absoluut enorm. Het is niet iets dat de wereld op zichzelf zal breken, maar het is zeker een groot nadeel.”

Vitalik Buterin

Ethereum is bezig met de overgang van PoW naar een Proof-of-Stake, of PoS-consensusalgoritme. Dit komt door de aanstaande overgang naar ETH 2.0. Het zal het energieverbruik van Ethereum drastisch verminderen. Nimbus schat dat PoS tot 99% energiezuiniger is. Buterin benadrukte het belang van de overgang:

“We gaan van het verbruiken van dezelfde energie als een middelgroot land naar het verbruiken van dezelfde energie als een dorp. Als de Bitcoin vasthoudt aan zijn technologie precies zoals het nu is, is er echter een groot risico dat het achter zal blijven.”

– Vitalik Buterin

Hoewel die oproep ongetwijfeld controversieel zal zijn, kunnen Bitcoiners de beoordeling van Buterin over Musk’s Tweets verwelkomen. Hij merkte op dat dit een relatief nieuw fenomeen is in de crypto wereld. De invloed van Musk zal in de loop van de tijd afnemen:

Ik denk dat het redelijk is om een beetje gekte te verwachten. Maar ik denk wel dat de markten ervan leren. Elon Musk zal deze invloed niet voor altijd hebben.”

– Vitalik Buterin

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top