Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Vitalik: Crypto zit in een bubbel & Bitcoin kan achterblijven

Vitalik Buterin denkt dat crypto in een bubbel zit en hij gelooft dat Ethereum (ETH) de Bitcoin (BTC) in de toekomst kan inhalen.


De crypto bubbel

Ethereum oprichter Vitalik Buterin denkt dat crypto zich in een bubbel bevindt. Het energiedebat rond de Bitcoin mining vereist dat het technologische verandering omarmt. Buterin sprak dinsdag met CNN en merkte het volgende op:

“We hebben tot nu toe minstens drie van deze grote crypto bubbels gehad.”

Vitalik Buterin

Hij voegde eraan toe dat het al had kunnen eindigen, maar dat het ook over maanden zou kunnen eindigen. De 27-jarige gaf verder geen commentaar op de vraag of de recente crash waardoor de Bitcoin tot ongeveer $30.000 daalde, een indicator was van het einde van de cryptobubbel. Daarover zei hij:

“De reden dat de bubbels uiteindelijk stoppen, is vaak omdat er een gebeurtenis plaatsvindt die gewoon duidelijk maakt dat de technologie er nog niet is.”

Vitalik Buterin

Een factor in de prijs daling van de Bitcoin was de aankondiging van Elon Musk dat hij zich zorgen maakte over het stroomverbruik van de Bitcoin. Philip Gradwell, hoofdeconoom van Chainalysis, zei dat andere institutionele kopers ook bezorgd kunnen zijn over de ‘impact op het milieu, use cases, illegale activiteiten en regelgeving’ van crypto’s.


De Bitcoin kan achterblijven

Buterin vertelde CNN dat energiezorgen over de Proof of Work mining van de Bitcoin gerechtvaardigd zijn:

“Het verbruik van hulpbronnen is absoluut enorm. Het is niet iets dat de wereld op zichzelf zal breken, maar het is zeker een groot nadeel.”

Vitalik Buterin

Ethereum is bezig met de overgang van PoW naar een Proof-of-Stake, of PoS-consensusalgoritme. Dit komt door de aanstaande overgang naar ETH 2.0. Het zal het energieverbruik van Ethereum drastisch verminderen. Nimbus schat dat PoS tot 99% energiezuiniger is. Buterin benadrukte het belang van de overgang:

“We gaan van het verbruiken van dezelfde energie als een middelgroot land naar het verbruiken van dezelfde energie als een dorp. Als de Bitcoin vasthoudt aan zijn technologie precies zoals het nu is, is er echter een groot risico dat het achter zal blijven.”

– Vitalik Buterin

Hoewel die oproep ongetwijfeld controversieel zal zijn, kunnen Bitcoiners de beoordeling van Buterin over Musk’s Tweets verwelkomen. Hij merkte op dat dit een relatief nieuw fenomeen is in de crypto wereld. De invloed van Musk zal in de loop van de tijd afnemen:

Ik denk dat het redelijk is om een beetje gekte te verwachten. Maar ik denk wel dat de markten ervan leren. Elon Musk zal deze invloed niet voor altijd hebben.”

– Vitalik Buterin

Bitcoin nieuws

Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten