Ethereum

Vitalik onthuld Ethereum roadmap voor aankomende 10 jaar

Vitalik Buterin, mede-oprichter en ontwikkelaar van Ethereum (ETH), heeft een gedetailleerde roadmap voor Ethereum 2.0 voor de aankomende 10 jaar gepubliceerd.


Lastig te begrijpen

De door Buterin gepubliceerde roadmap blijkt echter zo geavanceerd dat een groot gedeelte van zijn volgers op Twitter aan hebben gegeven dat het vrijwel onmogelijk te begrijpen is. De roadmap is tevens enkel Vitarins kijk op de ontwikkeling van het ETH-netwerk.

Te zien in deze roadmap is dat de initiële fase van ontwikkeling (Phase 0) enkele elementen van Ethereum 1.0 opnieuw zal bekijken en waar nodig aanpassen. Hierbij valt te denken aan clientsynchronisatie, gasprijzen, vergoedingbeleid herschikken, etc. Hierna zal het resultaat wat hieruit voortvloeit worden onderworpen aan diverse audits en tests. Wanneer deze succesvol zijn voltooid, zal de historische ETH1.0 naar ETH2.0 samenvoeging de Proof-of-Work consensus verwijderen. ETH is dan succesvol overgestapt op ETH 2.0.

Bron: Twitter

Perfecte ontwerp

Naar verluidt heeft Buterin deze roadmap geschetst na een tweejarig research en ontwikkeling-proces, waardoor het perfecte ontwerp voor de toekomst kon worden gecreëerd. Hiernaast wordt er hard gewerkt om te zorgen dat de overgang naar ETH 2.0 soepel verloopt voor de gedecentraliseerde applicatie-infrastructuur. Alhoewel dit schema niet definitief is, laat het wel een goed beeld zien van waar naartoe gewerkt wordt. Toch zal nog wat werk moeten worden verzet voor het versimpelen van de complexiteit van verschillende onderdelen in het schema.