Hack Nieuws

Volgens Seoul hebben Noord-Koreaanse hackers €1 miljard+ in digitale assets gestolen

Hackers uit Noord-Korea hebben over de afgelopen 5 jaar een geschat vermogen van 1.5 biljoen Won (circa €1 miljard) aan cryptocurrencies gestolen. Meer dan de helft daarvan zou gedurende dit jaar gestolen zijn.

Cybercriminaliteit gebeurt veel in Noord-Korea

Dit blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd is in Seoul. Hackers in Noord-Korea worden met regelmaat ingehuurd om illegale cyberactiviteiten uit te voeren en hiermee vreemde valuta binnen te halen. Hiermee wordt de broodnodige valuta binnengehaald waarmee de economie van het land nog een boost krijgt. Ook worden de nucleaire programma’s van het land hiermee gefinancierd.

Het belangrijkste spionagebureau van Zuid-Korea, de National Intelligence Service (NIS), heeft hier onderzoek naar gedaan. Zij zeiden dat het vermogen van Noord-Korea om digitale activa te stelen wordt beschouwd als één van de beste ter wereld. Dit vanwege de focus van het land op cybercriminaliteit sinds de economische sancties van de VN in 2017 werden aangescherpt als reactie op zijn nucleaire en rakettesten.

Deze sancties die zijn opgelegd belemmeren Noord-Korea in hun exportproducten zoals steenkool, textiel en zeevruchten. Ook overzeese werknemers uit Noord-Korea kunnen maar erg lastig aan de bak komen. De wereldwijde COVID-19-pandemie heeft het land ook niet geholpen.

Meer hacks uit Noord-Korea

Het blijft naar verwachting tevens niet bij de circa 1.5 biljoen Won die nu al gestolen is. Verwacht wordt namelijk dat hacks vanuit Noord-Korea steeds vaker voor zullen komen.

Om dit enigszins te kunnen beteugelen, zijn hoge diplomaten uit diverse landen al overeengekomen om meer inspanningen te leveren tegen Noord-Koreaanse cyberactiviteiten. Het is nog niet bekend hoe groot de schaal van Noord-Koreaanse hacks zal gaan zijn en of de inspanningen het gewenste effect zullen leveren.

Hack nieuws

Nigeriaanse cryptomarkt onder druk nu centrale bank P2P-diensten hard aanpakt
Chainalysis analyseert hoe oplichters zich aanpassen tijdens de bearmarkt
Circle CSO Twitter-account geschonden door oplichters
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden