Exchange Nieuws

Voormalig beursoperator Huobi in China ontslagen

Diverse belanghebbenden in het Chinese bedrijf dat werd opgericht om de cryptocurrency-exchange Huobi te exploiteren, hebben deze entiteit inmiddels ontbonden.


Sluiting van Beijing Huobi Tianxia Network Technology Ltd.

Het gaat naar verluidt om het bedrijf ‘Beijing Huobi Tianxia Network Technology Ltd.’, dat in 2013 opgericht is. De onderneming is echter voor 70.52% eigendom van Li Lin, de oprichter en tevens CEO van Huobi Group. Het bedrijf zou naar verluidt ongeveer $1 miljoen (10 miljoen Yuan) in maatschappelijk kapitaal hebben en over vijf dochterondernemingen beschikken.

Nu besloten is om de onderneming te ontbinden, is bekend gemaakt dat eventuele schuldeisers zich binnen 45 dagen moeten melden. Dan wordt het bedrijf namelijk officieel uitgeschreven. Op deze manier kan er achter de deuren geregeld worden dat schuldeisers hun geld terugbetaald krijgen, gezien het feit dat de cryptocurrency exchange Huobi zelf niet failliet is. Huobi meldt het volgende over de sluiting van het bedrijf:

“Dit is een entiteit die Huobi jaren geleden in Peking heeft geregistreerd, in de vroege stadia van ontwikkeling van het bedrijf en de markt. Omdat deze entiteit geen zakelijke activiteiten heeft gehad, is deze niet meer nodig en heeft ze annulering aangevraagd.”


Ook OKEx sluit deuren Chinese entiteit

Het sluiten van deze onderneming heeft tot nu toe als gevolg gehad dat de aandelenkoers van Huobi Technology Ltd met bijna 22% gedaald is. Dit is echter niet geheel onverwacht na dergelijk nieuws.

Hiernaast onthullen openbaar beschikbare gegevens ook dat de cryptocurrency exchange OKEx, dat net als Huobi naar het buitenland verhuisde na het harde optreden van Peking tegen crypto in 2017, ook besloot op 24 juni een in China gevestigde entiteit genaamd ‘Beijing Lekuda Network Technology Co., Ltd.’ te ontbinden. Dit gebeurde om een soortgelijke reden. De oprichter van OKEx, Mingxing Xu, die ook wel bekend staat als Star Xu, zal toezicht houden op het liquidatie- en clearingproces voor het bedrijf.

Beide bedrijven besluiten dit nu echter nadat China steeds harder optreedt tegen cryptocurrency bedrijven. Zo hebben afgelopen maand en deze maand verreweg de meeste cryptocurrency-miners in het land de deuren moeten sluiten. Om deze reden gaan er momenteel geruchten rond van een mogelijk geheel verbod op cryptocurrencies, op hun eigen CBDC na. Dit is echter nog puur speculatie en nog niet officieel bevestigt. Hiermee is het geen handelsadvies in wat voor een vorm dan ook. Het zou wel een reden kunnen zijn voor het (wellicht vroegtijdig) sluiten van de entiteiten in China.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten