Ethereum Nieuws

Voormalig Google CEO: “de Merge laat zien dat crypto zaakjes op orde heeft”

Voormalig Google CEO Eric Schmidt is van mening dat de Ethereum Merge laat zien dat de industrie zijn zaakjes op orde heeft. Volgens Schmidt is de overstap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake een belangrijke in het kader van klimaatverandering, een onderwerp dat politiek steeds zwaarder weegt.

“Ik ben een scepticus”

Overigens is Schmidt niet vanaf het begin positief over crypto. Eigenlijk is hij zoals zovelen begonnen als een scepticus. Ergens is het natuurlijk ook vreemd dat een digitale munt als Bitcoin uit het niets waarde kan krijgen. Bitcoin heeft geen marketing-afdeling of mensen in dienst om dat te regelen. Uiteindelijk is het puur het protocol en het netwerk waar mensen waarde in zien en waar een paar avonturiers jaren geleden waarde in begonnen op te slaan.

Over het Web3 is Schmidt overigens niet heel positief. Volgens hem zijn de ‘smart contracts’ die Ethereum mogelijk maakt helemaal niet zo bijzonder qua capaciteiten. Ze kunnen niet zoveel en hij denkt dat de marketingstrategie van Web3 “zichzelf een beetje vooruitloopt” op dit moment. Waarmee hij aangeeft dat ze nogal hoog van de toren blazen, voor wat er daadwerkelijk is neergezet.

Schmidt gelooft in Chainlink

Een project waar Schmidt wel vertrouwen in heeft is Chainlink, wat data van zogenaamde ‘orakels’ gebruikt om betrouwbare informatie in blockchains te krijgen. Volgens Schmidt heeft Chainlink “betere technologie” en “schaalt het beter” dan zijn concurrentie. Hij is overigens niet helemaal objectief, want in december is hij als strategisch adviseur bij het project betrokken geraakt.

Schmidt ziet ons op een wereld afgaan waarin we steeds minder vertrouwen op ander mensen en steeds meer op de wiskunde. Uiteindelijk is dat waar het volgens hem naartoe moet, in ieder geval als het over zaken als geld gaat. De geschiedenis heeft ons ondertussen wel geleerd dat de mensheid op die onderwerpen niet te vertrouwen is, in ieder geval niet op de lange termijn.

Ethereum nieuws

Ethereum Shanghai-upgrade gepland voor 2023
Bitcoin en Ethereum koers stijgen, maar de inflatie baart zorgen
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten