NBA, basketball
Regulatie

Voormalig NBA-ster schikt voor $1,4 miljoen met SEC voor promotie EthereumMax

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission begint echt om zich heen te slaan in de crypto-wereld. Het volgende slachtoffer is Paul Pierce, een voormalig basketbalster uit de Verenigde Staten, die een boete krijgt voor de promotie van Ethereum Max. Pierce moet de SEC na de schikking 1,4 miljoen dollar betalen.

‘ESPN, ik heb je niet meer nodig’

Paul Pierce werd begin 2021 ontslagen door ESPN vanwege een live-video op Instagram waarin hij zich misdroeg. In de bovenstaande tweet sloeg hij terug naar het nieuwskanaal, door te stellen dat hij in een maand meer verdiende met Ethereum Max dan in een jaar tijd bij ESPN. Nu krijgt Pierce een boete voor deze berichten, omdat hij daar niet bij vermeldde dat hij er 244.000 dollar voor kreeg.

In een ander bericht publiceerde Pierce een foto van een wallet die zogenaamd van hem zou zijn met een gigantische hoeveelheid Ethereum Max tokens. In werkelijkheid waren zijn holdings een stuk lager dan de hoeveelheid die hij in dat bericht deelde, zo deelt de SEC.

Ook deelde de NBA Hall of Famer een link naar een website met instructies voor potentiële investeerders om Ethereum Max tokens te kopen. Hoewel Pierce de aanklacht van de SEC ontkent nog bevestigt, is hij wel akkoord met een schikking van 1,409 miljoen dollar.

Niet de eerste keer

Overigens is het niet de eerste keer dat een beroemdheid in de Verenigde Staten een schikkingsvoorstel van de SEC accepteert. Eerder deed ook de Amerikaanse realityster Kim Kardashian hetzelfde voor een bedrag van 1,26 miljoen dollar. Ook zij deed mee aan de promotie van Ethereum Max, zonder dat ze onthulde dat ze daar een bedrag van 250.000 dollar voor terugkreeg.

SEC-voorzitter Gary Gensler roept investeerders op om altijd goed onderzoek te doen. Zeker als het gaat om projecten die worden gepromoot door beroemdheden. Vaak worden die er in zekere zin ook ingeluisd door de ontwikkelaars van de projecten.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken