Bitcoin

Voormalig parlementslid: Tonga gaat Bitcoin een wettig betaalmiddel maken

Volgens een voormalig parlementslid van Tonga, genaamd Lord Fusitu’a, zal zijn land in november Bitcoin gaan accepteren als wettig betaalmiddel. Hiermee volgt Tonga het voorbeeld van El Salvador.


Tonga gaat El Salvador achterna

In een reeks tweets heeft Lord Fusitu’a, een voormalig parlementslid voor Tonga, een update gegeven wat betreft Bitcoin die een wettig betaalmiddel wordt in het land. Door de stap van El Salvador te kopiëren, zullen meer dan 100.000 Tonganen straks het Bitcoin-netwerk kunnen gebruiken.

In een vijf-stappenplan beschrijft het voormalig parlementslid de weg naar de adoptie:

In een vervolgopmerking zei Fusitu’a dat het wetsvoorstel naar het model is gemodelleerd en bijna identiek is aan het wetsvoorstel van El Salvador.

Vorig jaar werd al gespeculeerd dat Tonga een van de volgende landen zou worden die BTC als wettig betaalmiddel zou gebruiken. Speculatie bereikte een piek na een podcast gesprek die Lord Fusitu’a had met Peter McCormack.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waarom wil Tonga Bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel?

Tonga is een afgelegen eilandstaat die afhankelijk is van geldoverboekingen uit landen als Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. De International Finance Corporation schat dat Tonga meer inkomsten uit geldovermakingen ontvangt dan enig ander land ter wereld. Namelijk tot wel 30% van het gezinsinkomen.

Dat is niet zo gek aangezien er meer Toganen in het buitenland wonen dan op het eiland zelf. Het gemakkelijk en goedkoop kunnen overboeken van geld is dus extreem belangrijk in Tonga. Ook voor El Salvador is dat het geval.

Afgezien van de overmakingen vertelde Lord Fusitu’a dat er binnenlandse voordelen zijn wanneer BTC geaccepteerd wordt. Hij vertelde dat Tonga een circulaire economie van BTC zou kunnen creëren en dat het een van de weinige gevallen is waarin het een voordeel is om een dunbevolkte archipel van een klein koninkrijk te zijn.

Wel zijn er problemen die aangepakt moeten worden. Gegevens van de Wereldbank uit 2017 laten namelijk zien dat maar 50% van de inwoners aangesloten waren op het internet. Volgens Fusitu’a is dat echter al lang niet meer zo laag. Hij vertelt dat vandaag de dag meer dan 90% van de inwoners een smartphone met internet hebben.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving