Ethereum stijgt
Ethereum

Voormalig topbankier is extreem bullish over aandelen en Ethereum

Een voormalig topbankier van Goldman Sachs is op dit moment extreem bullish over aandelen en Ethereum. Het gaat om Real Vision oprichter Raoul Pal, die inmiddels al jaren meeloopt binnen de crypto-industrie. In zijn laatste editie van de Global Macro nieuwsbrief zegt de analist dat hij vooral bullish is vanwege de zwakte van de Amerikaanse dollar.

Geen dollars meer?

Raoul Pal constateert dat investeerders even niet meer geïnteresseerd zijn in de relatieve veiligheid van Amerikaanse dollars. Die veiligheid leveren zij momenteel in voor risico-assets als aandelen en crypto. Volgens Pal is er momenteel een zeer bearish patroon zichtbaar voor de Amerikaanse dollar die aandelen en crypto een boost kan geven.

Hoofd en schouders patroon DXY. Bron: Raoul Pal

“De Amerikaanse dollar lijkt een hoofd en schouders patroon te vormen. Het doorbreken van de 101 kan voor een significante daling voor de Amerikaanse dollar zorgen. Dat zou risico-assets de wind in de rug kunnen geven”, aldus Raoul Pal.

Grafiek aandelenmarkt. Bron: Raoul Pal

De aandelenmarkten (bovenstaande grafiek) lijken juist een spiegel van de grafiek van de Amerikaanse dollar te vormen. Dat suggereert volgens Raoul Pal dat die weleens een stuk hoger kunnen klimmen de komende periode. Hierbij lijkt hij de macro-economische situatie verder te negeren.

Ethereum spiegelt Bitcoin

Voor Ethereum ziet Raoul Pal op dit moment een bullish ontwikkeling in de grafiek. Het lijkt erop dat de nummer twee van de markt het koersverloop van Bitcoin van 2015 kopieert. Destijds steeg Bitcoin van 200 naar ongeveer 450 dollar.

Als het Ethereum lukt om het koersverloop van Bitcoin uit 2015 te kopiëren, dan kunnen we zomaar eens een Ethereum koers van 4.000 tot 4.500 dollar zien dit jaar. Daarmee zou de munt weer redelijk dicht in de buurt van zijn all-time high komen.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum echter nog rond de 1.850 dollar. Wat dat betreft is de digitale munt nog ver verwijderd van die koersen en moeten we nog maar zien of de voorspellingen van Raoul Pal uitkomen. Het is wel veelbelovend dat een voormalig topbankier het zo ziet zitten in Ethereum.

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?