Ethereum stijgt
Ethereum

Voormalig topbankier is extreem bullish over Ethereum

Voormalig Goldman Sachs bankier en Real Vision CEO Raoul Pal claimt dat enkele cruciale indicatoren een extreem bullish signaal geven voor Ethereum. Zolang het project van oprichter Vitalik Buterin boven de 2.000 dollar kan blijven ziet de nabije toekomst er volgens Raoul Pal goed uit voor Ethereum.

De koersactie van Ethereum blijft momenteel voor bullish patronen zorgen in de grafiek, zo claimt hij in deze tweet.

‘Meest bullish grafiek die ik ooit heb gezien’

In zijn tweet stelt Raoul Pal dat de huidige grafiek van Ethereum één van de meest bullish grafieken is die hij ooit heeft gezien. “De uitgezoomde grafiek van Ethereum blijft één van de meest bullish grafieken die ik ooit heb gezien”, zo vertelt Raoul Pal.

Volgens de macro-guru is de marktstructuur van Ethereum een weerspiegeling van de stijgende liquiditeit in de markt.

In de bovenstaande grafiek van Raoul Pal zien we duidelijk hoe Ethereum bijna een directe weerspiegeling is van de liquiditeit die de Amerikaanse centrale bank in het financiële systeem stopt.

Zodra de Federal Reserve de markt begint te spekken met extra kapitaal zien we dat Ethereum opleeft. Op de korte termijn heeft Ethereum volgens Raoul Pal de potentie om een bullish cup-and-handle patroon te vormen, nadat het eerder een bullish flag wist af te ronden.

Belangrijk moment voor Ethereum

Op dit moment zijn we op een belangrijk moment aangekomen voor Ethereum, zo stelt Raoul Pal.

Als het de bulls lukt om de Ethereum koers boven de 2.150 dollar te laten afsluiten, dan krijgt het waarschijnlijk de wind in de rug. “Over Ethereum gesproken: we zijn momenteel bezig met het testen van hele belangrijke koersniveaus. We herkennen een bull flag in de grafiek, die na enige weken is afgerond en nu lijkt het alsof er zich een groter cup-and-handle patroon vormt”, aldus Raoul Pal.

“Een sluiting boven de 2.150 dollar zou heel positief zijn. Dat is echt iets om in de gaten te houden”, zo gaat de analist verder.

Ook is hij op de lange termijn bullish over Ethereum, nadat het op de weekgrafiek (bovenstaande grafiek) uit een wedge is gebroken. “Als we uitzoomen met de wekelijkse data, dan is Ethereum al uit een bijna perfect wedge-patroon gebroken; dit is een heel bullish grafiek”, zo sluit de analist zijn verhaal af.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum daar NET onder met de huidige koers van 2.053 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?