Nieuws

Voormalige PayPal en Google technisch directeur gaat naar Bakkt als Product Officer

Een voormalige technisch directeur bij PayPal en Google zal het team achter het digitale activaplatform Bakkt toetreden.


Ruime ervaring

Mike Blandina, zoals de voormalig technische directeur bij PayPal en Google heet, heeft al meer dan 25 jaar ervaring in digitale betalingen.

Nu zal Blandina het bedrijf leiden om een vertrouwd ecosysteem op te bouwen waar digitale activa kan worden convergeert met gebruikersgevallen voor betalingen. Hierdoor wordt Bakkt geholpen om echte toepassingen naar cryptocurrencies als de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te brengen.


Hoofd van betalingen

Blandina heeft bij PayPal en Google gewerkt als hoofd van betalingen en credit engineering. Ook heeft hij meegewerkt aan de Google Wallet. Hiernaast verwierf Blandina de fintech startup TxVia en heeft hij gewerkt als CTO bij de gift card en digitale betalingen organisatie Blackhawk Network.


Bakkt verwerft grote namen

Blandina is niet de enige grote naam die op dit moment bij Bakkt werkt. Zo heeft Bakkt meerdere grote namen kunnen strikken, waaronder de Coinbase-veteraan Adam White.


Lancering van Bakkt

Eigenlijk zou Bakkt in het begin van 2019 worden gelanceerd, maar heeft helaas de nodige vertraging opgelopen vanwege een langdurig overleg met de ‘Commodity Futures and Trading Commission’. Echter verwacht Bakkt wel dat ze dit jaar nog officieel van start kunnen gaan.