Bitcoin koers crash
Bitcoin

Voorspelling Grote crash S&P 500 brengt Bitcoin rally in gevaar

Bitcoin kwam vorige week boven de $10.000 uit, en behaalde grotere intraday-winsten dan de S&P 500-index. Betekent dat ook dat wanneer de Amerikaanse aandelenmarkt valt, Bitcoin nog harder crasht? Het lijkt er wel op.


Komt er een sterke daling?

De rally naar de $10.000 werd vandaag weggevaagd. De Bitcoin koers daalde met bijna 20 procent tot een $8100 dollar. Deze neerwaartse beweging ging van start in het weekend, wat aangeeft dat de cryptomunt zich niet de richting liet wijzen door S&P 500.

bitcoin, btcusd, cryptocurrency, crypto, s & p 500
Correlatie Bitcoin en S&P 500 – Bron: TradingView.com

Grote investeerders lieten de bitcoin prijs stijgen te midden van de halving FOMO. Hierdoor ontstond de illusie dat er een sterke rally plaats zal vinden. Kleine handelaren volgden het voorbeeld en kochten Bitcoins op een hoge koers. Echter, toen de kleine investeerders instapten verkochten de grote investeerders massaal hun Bitcoins vlak boven de $10.000. Dit veroorzaakte een enorme correctie naar onder en de kleinere handelaren waren de dupe.

Deze cycli in de markt zijn heel gebruikelijk. Veel analisten vertellen kleine handelaren om naar het grotere plaatje te kijken. De halving kan op lange termijn de koers flink laten stijgen. Echter, er ontstaat weer onzekerheid op de traditionele beurzen en dat kan de BTC prijsstijging een halt toe roepen.


S&P 500 risico’s

Doug Ramsey, de chief investment officer van de Leuthold Group, voorspelde onlangs dat de S&P 500-index een correctie van 32 procent zou kunnen ondergaan. De analist zette de enorme rally van de Amerikaanse aandelenmarkt na de uitverkoop van maart tegenover de economische onzekerheden van de Coronavirus-tijden. Hij vertelt dat het niet juist is dat de aandelenmarkt stijgt terwijl er miljoenen mensen hun banen verliezen. Dit betekent volgens hem dat de aandelenmarkt hoger staat dan dat het moet zijn.

Het Amerikaanse Bureau van Arbeidsstatistiek zocht uit dat het werkloosheidscijfer van het land in april met 14,7 procent toenam, omdat werkgevers ongeveer 20,5 miljoen banen schrapten.

bitcoin, btcusd, cryptocurrency, crypto, s&p 500
Werkeloosheidspercentage in de VS.

Dit verschil zorgt voor een groot risico dat de aandelenmarkt flink gaat dalen. En dan dat aandelenmarkt daalt is vaak ook een slecht teken voor de Bitcoin.


Bitcoin en winst nemen

In maart gebruikten beleggers hun Bitcoin winsten om hun verliezen op Wall Street te dekken. Als gevolg hiervan daalde de prijs ‘s nachts met maar liefst 50 procent. De neerwaartse voorspelling van de S&P 500 creëert daarom een ​​soortgelijk scenario.

Het herstel van Bitcoin heeft het op een YTD-tijdsbestek 22 procent hoger gebracht. De prestaties staan ​​beter dan welke traditionele aandelenmarkt dan ook, inclusief de Dow Jones en Nasdaq Composite. Een daling van de Wall Street Index, samen met de intentie van de mijnwerkers om bitcoin te verkopen na halvering om extra operationele kosten te dekken, legt een druk op de cryptocurrency.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?