Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Voyager wijst aanbod van Alameda en FTX af

Het gecentraliseerde crypto-leenplatform Voyager Digital Holdings heeft een aanbod van FTX en haar investeringsarm Alameda Ventures om hun digitale assets op te kopen afgewezen. De reden voor de afwijzing is dat de overname niet gericht is op het maximaliseren van waarde en de klanten potentieel kan schaden.

De afwijzingsbrief

In de afwijzingsbrief, die als onderdeel van de faillissementsprocedure op 24 juli bij de rechtbank is ingeleverd, beschrijven de advocaten van Voyager waarom het aanbod van FTX is afgewezen. FTX, FTX US en Alameda deden op 22 juli het aanbod aan Voyager om alle assets en uitstaande leningen op te komen, behalve de gefaalde lening aan 3AC.

De vertegenwoordigers van Voyager Digital claimen dat hun eigen plan om het bedrijf te reorganiseren beter is en de klanten meteen de beschikking over hun cash en het grootste deel van hun crypto geeft. Volgens de kant van Voyager zat het aanbod van Sam Bankman-Fried en zijn FTX vol met misleidende of zelfs valse claims.

Bankman-Fried pretendeert tegenovergestelde

Sam Bankman-Fried van FTX geeft aan dat zijn voorstel van 22 juli er juist voor zou zorgen dat klanten snel de beschikking over hun fondsen terugkregen. “De klanten van Voyager hebben er niet voor gekozen om investeerder in een faillissement te zijn en daarmee ongedekte claims vast te houden. Het doel van ons voorstel is om te helpen een betere manier te bewerkstelligen om een insolvente cryptobedrijf te herstellen”, aldus Bankman-Fried.

In een Twitter-draad van 24 juli schrijft Bankman-Fried dat de klanten van Voyager Digital “al genoeg meegemaakt hebben”, en hun assets zo snel mogelijk zouden moeten terugkrijgen, omdat een faillissementsprocedure jaren kan duren. De advocaten van Voyager spraken Bankman-Fried echter tegen en geven aan dat de deal “om de gebruikers van Voyager te helpen” een liquidatie van de assets is die vooral in het voordeel is van Alameda en FTX.

Exchange nieuws

Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren
Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun” Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”
Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten