Ethereum logo, Ether
Ethereum

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling

Ethereum (ETH) heeft het net als de rest van de cryptomarkt zwaar te verduren deze week. De Ethereum koers heeft flink wat terrein ingeleverd, maar veel investeerders lijken zich maar weinig druk te maken.

Sterker nog, de langetermijnhouders slaan momenteel juist een flinke slag en profiteren massaal van de relatief lage Ethereum koers. Met de spoedige komst van Ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten lijkt de gemeenschap vol vertrouwen naar de nabije toekomst te kijken.

ETH langetermijnhouders accumuleren massaal

De Ethereum koers is de afgelopen week, zoals wel vaker, dezelfde richting uitgeslagen als Bitcoin (BTC). Ethereum is echter harder onderuit gegaan dan de koning der cryptocurrencies. Afgelopen dinsdag bracht een bloederige dag de koers tot een dieptepunt van vlak boven de $3.400, en gisteren werd dit prijslevel wederom opgezocht.

Julio Moreno, onderzoekshoofd bij analyseplatform CryptoQuant, liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de koersval een hogere vraag naar Ether heeft bewerkstelligd.

Specifiek zijn de langetermijnhouders flink aan het kopen geslagen, zo schreef Moreno. Op 12 juni heeft deze cohort een flinke piek in instroom gezien van maar liefst 275.000 ETH. Normaal gesproken ligt de dagelijkse instroom veelal op slechts tienduizenden Ethers, wat een groot contrast vormt met het resultaat van gisteren. 

Met een huidige Ethereum koers van grofweg $3.500 draagt deze totale stapel een verbluffende waarde van bijna $1 miljard.

Gisteren markeert zelfs de op één na hoogste dag wat betreft aankopen door langetermijnhouders. Het record voor de hoogste dagelijkse aankoop was op 11 september vorig jaar, toen 317.000 ETH werd geaccumuleerd.

Ethereum ETF-lancering ‘’ergens deze zomer’’

Al meer dan drie weken geleden ontvingen acht ETF-uitgevers, waaronder BlackRock en Fidelity, goedkeuring om Ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) op de Amerikaanse markt te brengen.

Deze goedkeuring had echter alleen betrekking op de zogenoemde 19b-4 aanvragen, wat niet voldoende is om de beurzen binnen te vliegen. Het wachten is nu tot er tevens overeenstemming wordt bereikt over de bijbehorende S-1 formulieren

Eerder vandaag kon je in het Ethereum nieuws lezen dat Gary Genler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zijn verwachting had uitgesproken dat de S-1 aanvragen ‘’ergens deze zomer’’ goedgekeurd zullen worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen