Bitcoin, BTC
Bitcoin

Vroege Bitcoiner ontwaakt na 10 jaar met duizenden procenten winst

Een zogenoemde ‘Satoshi-era’ Bitcoin (BTC) stapel is vandaag na meer dan tien jaar onder het stof te hebben gelegen weer in beweging gebracht. Een vroege Bitcoiner heeft voor een miljoenenfortuin aan Bitcoins naar andere walletadressen verstuurd, wat vraagtekens doet rijzen bij menig crypto-enthousiast.

Stokoude Bitcoins in beweging

Iedere transactie op de blockchain blijft voorgoed zichtbaar voor iedereen door de transparante aard van de technologie. Dit verhoogt niet alleen het vertrouwen, maar biedt ook interessante inzichten wat er allemaal over het netwerk wordt verstuurd.

In het Bitcoin nieuws worden regelmatig opvallende transacties belicht die de interesse wekken van zowel investeerders als analisten. Dit zijn vaak overdrachten van reusachtige formaten of bijvoorbeeld stokoude Bitcoins.

Dit keer is een mysterieuze transactie van een vroege BTC-bezitter opgemerkt. Uit blockchain-data blijkt dat een Bitcoin wallet na meer dan tien jaar aan inactiviteit weer tot leven is gewekt. 

De wallet in kwestie verstuurde een totaal van 687,33 BTC naar twee verschillende adressen. Al sinds 11 januari 2010 bezat de wallet deze gigantische BTC-stapel, die nu eindelijk een keer is afgestoft.

In januari 2010 stond de Bitcoin koers nog op een luttele $900, waardoor de totale voorraad destijds zo’n $620.000 waard was. De koers is sindsdien een ondenkbaar aantal keer over de kop gegaan. Met een huidige koers van $63.000 is de stapel nu een godsvermogen van meer dan $43 miljoen waard. Dit weerspiegelt een weerzinwekkend rendement van ruim 7.000 procent.

De beweegredenen achter deze opmerkelijke transactie zijn logischerwijs lastig te achterhalen. Aangezien de fondsen niet richting een cryptobeurs zijn verstuurd, lijkt de kans klein dat de groot-bezitter de Bitcoins op de markt wil dumpen. Het is echter waarschijnlijk dat de eigenaar vanwege veiligheidsredenen tot het besluit is gekomen. Je kunt je voorstellen dat Bitcoin vandaag de dag over een stuk geavanceerdere wallets beschikt, die meer veiligheid en gebruiksgemak bieden.

$121 miljard aan slapende BTC

Het is niet de eerste keer dat Bitcoins na zo’n lange tijd stil te hebben gestaan weer worden verplaatst. Volgens van Fortune zijn er in totaal 1,75 miljoen Bitcoin-wallets die al meer dan een decennium inactief zijn. Het leeuwendeel van deze wallets zijn nu fortuinen waard dankzij de jaloersmakende prijsrally die Bitcoin heeft doorgemaakt. Al deze slapende wallets tezamen bevatten bijna 1,2 miljoen BTC, met een huidige waarde van ongeveer $121 miljard.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten