Nigeria VS
Blockchain, Tech

VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI

De Verenigde Staten en Nigeria zijn klaar om gesprekken te starten over samenwerking in de digitale economie en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Dit nieuws werd aangekondigd door Arthur Brown, plaatsvervangend hoofd van de missie bij de Amerikaanse ambassade, tijdens de slotceremonie van een vierdaagse workshop over de nationale AI-strategie in Abuja.

Versterking van onder andere economische banden

Brown lichtte toe dat binnen twee weken hoge Amerikaanse functionarissen naar Abuja zullen reizen voor een conferentie, georganiseerd door de Bi-Nationale Commissie tussen de VS en Nigeria. Hij benadrukte ook de plannen voor het organiseren van een AI-conferentie in Lagos, voortbouwend op het succes van de recente workshop.

De beoogde samenwerking tussen beide landen richt zich op het versterken van economische banden en het zorgen voor een veilige, transparante en betrouwbare toepassing van AI. Brown verklaarde dat de VS via verschillende agentschappen bereid zijn om als gelijkwaardige partners samen te werken met Nigeria, met speciale aandacht voor talentontwikkeling, infrastructuur, onderzoek en innovatie.

Dr. Bosun Tijani, de Nigeriaanse minister van Communicatie, Innovatie en Digitale Economie, benadrukte het belang van actie van Afrikaanse regeringen en leiders om hun AI-ambities en -strategieën te ondersteunen. Volgens een rapport van PricewaterhouseCoopers zou AI tegen 2030 maar liefst 15,7 biljoen dollar kunnen bijdragen aan de wereldeconomie.

Lancering van eerste grote meertalige taalmodel

De workshop leidde tevens tot de lancering van het eerste grote meertalige taalmodel van Nigeria, een stap naar een leidende positie in de ontwikkeling van AI in Afrika. De Nigeriaanse regering heeft in augustus 2023 experts en wetenschappers van Nigeriaanse afkomst uitgenodigd om samen te werken aan de Nationale Kunstmatige Intelligentie Strategie.

Deze ontwikkelingen tonen een sterke betrokkenheid bij het bevorderen van de digitale economie en kunstmatige intelligentie, essentieel voor zowel de economische groei als de technologische vooruitgang van Nigeria en de bredere internationale gemeenschap.

Blockchain nieuws

Nieuwe visumklasse voor digitale nomaden aangekondigd door Thaise regering
The Sandbox lanceert eigen DAO
Aantal Amerikaanse crypto-gebruikers daalt in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017