Bitcoin Nieuws

VS wordt grootste Bitcoin mininig markt na China’s crypto ban

Volgens een onderzoek van de Cambridge University is de Verenigde Staten de wereldleider geworden in de Bitcoin mining industrie.


Nieuwe marktleiders

Amerika heeft nu een aandeel van 35,4% van alle Bitcoin mining in handen. Dit komt mede door de massale uittocht van miners uit China nadat de Chinese regering eerder dit jaar mining verbood. Kazachstan en Rusland volgen de Verenigde Staten, met aandelen van 18,1% en 11%.

“Het onmiddellijke effect van het door de overheid opgelegde verbod op crypto mining in China was een daling van 38% van de wereldwijde hash-rate in juni 2021. Dit is ongeveer gelijk aan het Chinese aandeel in de hash-rate vóór de inperking. Dit suggereert dus dat Chinese miners allen tegelijkertijd hun activiteiten staakten.” Aldus Michel Rauchs, hoofd digitale assets bij het Cambridge Centre.


Hoe China de Bitcoin mining wereld beïnvloedde

China heeft al lang een verbod op de handel in cryptovaluta. Echter legde de regering eerder dit jaar legde ook een verbod op crypto mining op. Dat verbod gaf andere landen de kans om een groot deel van de mining industrie over te nemen.

In april 2021 bezat Amerika slechts 16,8% van de wereldwijde hash-rate. Dit betekent dat het Amerikaanse marktaandeel meer dan verdubbeld is. Ook Kazachstan en Rusland hebben hun aandeel met 120% en 61% zien stijgen.

Naast de drie nieuwe mining grootmachten zijn Canada (9,55%), Ierland (4,68%), Maleisië (4,59%), Duitsland (4,48%), en Iran (3,11%) ook vrij grote spelers in de mining industrie.

“Het effect van het Chinese hardhandig optreden is een grotere geografische spreiding van hashrate over de hele wereld. Dit kan worden beschouwd als een positieve ontwikkeling voor netwerkbeveiliging en de gedecentraliseerde principes van Bitcoin.”


Milieu zorgen voor Bitcoin mining

Bitcoin mining wordt al tijden bekritiseerd vanwege de inmiddels gevestigde impact op het milieu. Tegenwoordig verbruikt het Bitcoin netwerk iets minder dan 100 TWh per jaar. Dat betekent echter dat het nog altijd meer energie gebruikt dan een land als de filipijnen.

Om echter te beoordelen hoe slecht mining is voor het milieu, is het belangrijk om te bepalen welk percentage van de wereldwijde mining industrie wordt gevoed door niet-hernieuwbare energie.

In september 2020 bracht Cambridge University een onderzoek uit waaruit bleek dat slechts 39% van de Bitcoin mining in de wereld afkomstig was van hernieuwbare energiebronnen. Sindsdien zijn er pogingen gedaan om te duiden dat de helft van de mining in de wereld afkomstig is van groene stroom. Dit lijkt vooralsnog niet gelukt te zijn.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten