Bitcoin

Waarom crasht de Bitcoin prijs – heeft het te maken met Biden?

De Bitcoin koers is vandaag flink in waarde gedaald, maar wat is daar nou eigenlijk de reden voor? Het lijkt erop dat uitspraken van Joe Biden, om de vermogenswinstbelasting voor de rijken te verhogen, de reden is voor een crypto koersval.


De nieuwe plannen van Biden

Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met meer dan 10 procent gedaald waardoor de prijs voor het eerst sinds maart tot onder de $50.000 is gezakt. Ook de Ethereum en Ripple koersen zijn flink onderuit gegaan. De grote altcoins verliezen vandaag respectievelijk 11% en 21% van hun waarde.

Bitcoin koersval – Bron: Tradingview

Deze martkbrede crypto crash wordt mogelijk veroorzaakt doordat Reuters meldde dat Biden van plan is om de grootste belastingverhoging ooit in investeringswinsten door te voeren, ook wel bekend als vermogenswinstbelasting. De inkomsten hieruit zullen uitgegeven worden aan kinderopvang en betaald verlof voor werknemers.


Verschrikkelijk slecht nieuws voor rijke crypto investeerders

Vermogenswinstbelasting is van toepassing op alle winst die wordt gemaakt met een investering wanneer de cryptomunt, of aandeel wordt verkocht. Er zijn twee soorten vermogenswinstbelasting in de VS. Kortetermijnbelasting op vermogenswinst is van toepassing op winsten uit de verkoop van een investering dat minder dan een jaar wordt aangehouden. In dit geval worden de winsten belast als gewoon inkomen tegen hetzelfde tarief als het normale inkomen van het individu.

De vermogenswinstbelasting op lange termijn wordt geheven op winsten uit de verkoop van investeringen die langer dan een jaar worden aangehouden. Het wordt momenteel toegepast in tarieven van 0 procent, 15 procent of 20 procent, afhankelijk van de winst. De bovengrens van 20 procent is van toepassing op winsten van meer dan $ 441.450.

Biden is naar verluidt van plan om de belasting op de bovenste grens bijna te verdubbelen tot 39,6 procent voor mensen die meer dan $1 miljoen verdienen. Dat is verschrikkelijk nieuws voor crypto investeerders die veel winst maken.

De cryptomarkt was niet de enige die rood kleurde door het nieuws over het belastingplan van Biden. Ook de aandelenmarkten hebben flinke verliezen voor hun kiezen gekregen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85