Ripple, XRP token
Ripple

Waarom Crasht de Ripple (XRP) Prijs Vandaag?

Ripple’s XRP heeft te maken gehad met een opmerkelijke daling van meer dan 15% in de afgelopen 24 uur. Maar zoals de financiële wereld ons keer op keer heeft laten zien, brengen dalingen ook kansen met zich mee, en vele ogen zijn nu gericht op de mogelijke herstelbewegingen. In dit artikel bekijken we wat de grote koersval van XRP vandaag heeft veroorzaakt.

Waarom daalt de XRP koers?

De recente XRP koersval is niet zonder oorzaak. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft namelijk een verzoek ingediend om het recente vonnis van rechter Analisa Torres aan te vechten.

Het Amerikaanse Districtshof voor het Zuidelijke District van New York heeft onlangs het verzoek van de Commissie goedgekeurd om een tussentijds hoger beroep in te dienen, waardoor de zaak naar een nieuwe fase verschuift.

Gisteren verzette Ripple zich tegen het verzoek om een tussentijds beroep, met als argument dat er geen buitengewone omstandigheden zijn die een afwijking van de regel rechtvaardigen die vereist dat alle kwesties opgelost moeten zijn voordat er beroep kan worden aangetekend.

Hoe dan ook, de prijs heeft het nieuws niet positief opgenomen, met een daling van meer dan 15% in slechts de afgelopen 24 uur.

Algemene cryptomarkt ondergaat forse daling

Vandaag heeft de gehele cryptomarkt een forse daling doorgemaakt, met XRP die deze neerwaartse trend volgt – een logische ontwikkeling gezien de huidige marktomstandigheden. Eerder vandaag dook de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld naar een dieptepunt van $25,000, wat leidde tot de liquidatie van maar liefst $1 miljard aan hefboomposities.

Ook Ripple bleef niet gespaard. Uit gegevens van Coinglass blijkt dat in dezelfde periode meer dan $50 miljoen aan XRP-hefboomposities werd geliquideerd, wat bijdraagt aan de forse koersval.

De vraag blijft hangen of deze trend zich zal voortzetten of dat er op dit kritieke niveau voor XRP tekenen van herstel zichtbaar zullen worden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December