Bitcoin Nieuws

Waarom crashte de Bitcoin koers vannacht?

De Bitcoin prijs is vannacht hard gecrasht en bereikte zelfs even een dieptepunt van $51.000. Hoe kan dat?


Een crash van bijna $10.000

Vannacht rond 01:00 begon de prijs van de grootste cryptomunt ter wereld plotseling hard te dalen. De munt verloor in enkele uren tijd bijna $10.000 waardoor het rond 05:00 ’s nachts een dieptepunt van $51.600 bereikte. Op dat moment waren er meer dan $4,3 miljard aan long-posities geliquideerd. Sindsdien is de koers weer wat hersteld en ligt het op het moment van schrijven rond de $55.400.

Bitcoin prijs crasht tot onder $52k – Bron: Tradingview

Wat is de reden van de Bitcoin koersval?

Er worden een aantal redenen genoemd voor de koersval van vannacht. Eén van de meest genoemde is een ‘sell-the-news’ crash.

De beursnotering van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase bracht veel aandacht naar de cryptomarkt. Het was de eerste openbare beursgang van een grote cryptocurrency exchange, wat leidde tot een grote institutionele vraag.

Als gevolg hiervan stegen de crypto prijzen in de aanloop naar de notering, waarbij de BTC prijs nieuwe recordhoogtes bereikte boven $64.000. Echter, wat we vaker zien is vandaag gebeurd. De cryptomarkt is gedaald nu de grote gebeurtenis achter de rug is (ook wel sell-the-news genoemd).

Een andere belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de prijsdaling, waren de relatief hoge financieringspercentages. Dit, naast een sterke technische weerstand rond de $64.000- $65.000, waren de waarschijnlijke redenen dat BTC vandaag flink onderuit is gegaan. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er voor meer dan $9,4 miljard aan long posities zijn geliquideerd.

Opvallend is dat, onlangs de enorme crypto crash van vandaag, een groot deel van de crypto analisten nog altijd bullish is. Ze verwachten dat de dip vrij snel opgekocht zal worden aangezien er nog altijd veel kapitaal de markt instroomt.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten