Altcoin Nieuws

Waarom daalt Luna Classic koers terwijl er steeds meer tokens verbrand worden?

Het is alweer een geruime tijd geleden dat de langverwachte Luna Classic burn-belasting is gelanceerd. Deze belasting van 1,2% heeft volgens velen het potentieel om het lot van LUNC in een positieve zin te veranderen, maar hoe staat het er nu mee voor?

Tot op heden zijn er meer dan 18 miljard LUNC-tokens vernietigd, wat goed is voor meer dan 0,268% van het totale aanbod van de token. Interessant is dat er meer dan vijf miljard tokens zijn geburned door middel van de burn-belasting, wat een teken is dat het burn-protocol goed werkt.

Ander belangrijk positief nieuws kwam vorige maand naar buiten toen Binance aankondigde dat het ook het 1,2% burn-belasting in zal voeren en zelf de belasting op transacties zal betalen. Binance kwam zijn belofte na en vernietigde verreweg de meeste tokens de afgelopen tijd.

Ondanks al deze positieve ontwikkelingen is de Terra Classic prijs alleen maar gedaald. Volgens gegevens van Coingecko is de LUNC koers de afgelopen week zelfs met 8 procent gedaald. Toch vertellen verschillende analisten dat er hoop gloort voor LUNC investeerders.

Gloort er hoop?

Naast de toename in burn-activiteit is er ander goed nieuws te melden over Luna Classic. De munt bereikte namelijk de top 10 in een statistiek genaamd ‘LunarCrush AltRank’. AltRank meet verschillende statistieken, zoals het handelsvolume, de activiteit op social media en de prestatie van de token ten opzichte van de Bitcoin. Dat LUNC nu in de top 10 staat is dus een goed teken en het geeft een bullish signaal af aan beleggers.

Ondanks dat de fundamentele factoren er dus aardig goed uit lijken te zien, schetst de grafiek van LUNC een ander teken. Verschillende technisch analisten vertellen namelijk dat de zaken er niet zo goed uit zien op de daggrafiek. Een aantal factoren suggereren namelijk dat de prijs verder zou kunnen dalen. Zo daalde de Relative Strength Index en ook de kloof tussen de 20 daagse EMA en de 55 daagse EMA lijkt af te nemen.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten