Prijs stijgt
Altcoin

Newsbit 13-07-2023 14:16 leestijd 1 - 3 min

Waarom de AI-Gedreven Cryptomunten Fetch en Singularity Vandaag Stijgen

De tokens SingularityNet (AGIX) en Fetch.AI (FET) hebben een flinke stijging ervaren na de bekendmaking van het nieuwe kunstmatige intelligentie (AI)-bedrijf “xAI” door Elon Musk. Dit bedrijf is opgericht als een directe concurrent voor het bekende ChatGPT-platform.

Stijgende trend voor AI-gerelateerde cryptotokens

Op woensdag kenden cryptotokens gerelateerd aan kunstmatige intelligentie (AI) een aanzienlijke stijging van meer dan 7% na de bekendmaking van Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, van zijn nieuwste AI-bedrijf genaamd xAI. Dit nieuwe bedrijf wordt gepositioneerd als een alternatief voor de populaire chatbot ChatGPT.

Als reactie op de aankondiging zagen tokens zoals SingularityNET (AGIX) hun waarde met meer dan 12% toenemen, terwijl Fetch.ai (FET) ongeveer 7% winst behaalde. xAI streeft ernaar “de ware aard van het universum te begrijpen” en wordt geleid door Musk zelf, met een team bestaande uit voormalige leden van gerenommeerde instituten zoals DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla en de Universiteit van Toronto, volgens informatie op de officiële website van het bedrijf.

AGIX/USDT 1 uur per candle – Bron: TradingView

xAI creëert nieuwe perspectieven

Hoewel xAI als een aparte entiteit zal opereren ten opzichte van Musk’s X Corp., is verklaard dat nauwe samenwerking met zijn andere bedrijven zal plaatsvinden. Om de lancering te vieren, organiseert xAI op vrijdag 14 juli een Twitter Spaces-chat.

Eerder had Elon Musk aangegeven dat hij streeft naar de ontwikkeling van een alternatief genaamd TruthGPT voor ChatGPT, waarbij de focus ligt op “maximaal waarheidszoekende AI” met als doel het begrijpen van de aard van het universum, zoals vermeld tijdens een interview met Fox News.

De waarde van AI-gerelateerde cryptomunten kreeg eerder dit jaar een impuls door de groeiende interesse in deze technologie en werd verder versterkt door positieve vooruitzichten van chipfabrikant Nvidia (NVDA) met betrekking tot de verkoop van AI.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht FETCH kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.