Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Waarom de Deutsche Bank zegt dat Bitcoin het nieuwe goud wordt

Een analist van de Deutsche Bank, genaamd Marion Laboure, heeft verteld dat Bitcoin weleens het digitale goud van de 21e eeuw zou kunnen worden.


De toekomst van Bitcoin

Een massale acceptatie van de Bitcoin is slechts een kwestie van tijd. Dit aangezien steeds meer banken en andere traditionele financiële instellingen zich steeds meer richten op de cryptomunt. Marion Laboure, analist van de Deutsche Bank, heeft verklaard dat de Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw zou kunnen worden. Wel beschouwt ze voor de korte termijn veel volatiliteit. Pas over een lange tijd zou het digitaal goud kunnen worden.

Analist Marion Laboure heeft erop gewezen dat ze de Bitcoin niet als een betaalmiddel beschouwt. De munt is momenteel nog te volatiel om een betrouwbare store of value te zijn. Ze verwacht dan ook dat het in de nabije toekomst extreem volatiel zal blijven. Hier heeft ze drie redenen voor:

“Ten eerste wordt ongeveer tweederde van de Bitcoins gebruikt voor investeringen en speculatie. Ten tweede kunnen, vanwege de beperkte verhandelbaarheid, slechts een paar extra grote aankopen het evenwicht tussen vraag en aanbod aanzienlijk beïnvloeden. Ten derde zal de waarde van Bitcoin blijven stijgen en dalen, afhankelijk van wat mensen denken dat het waard is. Kleine veranderingen in de algemene waardering van beleggers over Bitcoin kunnen een grote impact hebben op de prijs.”

Laboure is echter van mening dat BTC op den duur wel degelijk een safe haven kan worden. Ze verwacht dat het de rol van digitaal goud kan overnemen, aangezien mensen altijd op zoek zijn naar assets die niet door regeringen werden gecontroleerd. Goud heeft deze rol al eeuwenlang. De adoptie van Bitcoin zou ervoor kunnen zorgen dat de Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw wordt.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Vergelijking tussen Bitcoin en Ethereum

In een vergelijking tussen Bitcoin en Ethereum noemde de analist de Bitcoin “de pionier” vanwege de veel grotere marktkapitalisatie. Echter ziet ze in Ethereum ook een potentieel digitaal zilver, vanwege de vele toepassingen en use-cases. Daarbij verwees het naar gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s).

Ze is van mening dat het om dezelfde redenen onwaarschijnlijk is dat een andere crypto valuta in de komende 5 jaar groter zal worden dan Bitcoin en Ethereum. Laboure wees erop dat er nu een trend is om verschillende scala aan betalingen te accepteren. Daarnaast is er een groeiend aantal winkels dat crypto valuta’s begint te accepteren. Echter zijn Bitcoin en Ethereum nog steeds geen gebruikelijke vorm van betaling. Dit komt omdat de transactiekosten momenteel te hoog liggen.


Het probleem met crypto

Laboure voegde eraan toe dat het grootste probleem met crypto valuta’s het gebrek aan regelgeving is. Hierdoor kunnen veel investeerders en bedrijven de markt niet benaderen. Echter heeft ze onlangs verklaard dat er in 2022 meer regelgeving komt.

“In termen van regelgevende maatregelen verwachten we dat 2021 een game changer zal zijn. Tegen 2022 zullen veel economieën een sterk regelgevingskader voor crypto assets hebben.”

In termen van digitale valuta’s van centrale banken vertelt Laboure de analist dat deze CBDC’s, contant geld en crypto’s zeker naast elkaar kunnen bestaan.

“Cash zal zeker niet verdwijnen. Maar we verwachten wel dat het als betaalmiddel zal afnemen. De meeste G20-landen zijn van plan strengere regels op te leggen aan particuliere crypto valuta’s. In de afgelopen drie jaar hebben centrale banken en regeringen over de hele wereld digitale cash-initiatieven vermenigvuldigd en versneld.”

Bitcoin nieuws

Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten