Bitcoin prijs
Bitcoin

Waarom de saaie koers van Bitcoin juist positief is: Crypto-analist geeft toelichting

Veel Bitcoin (BTC) investeerders snakken momenteel naar een explosieve opwaartse koersbeweging. De koers beweegt namelijk al geruime tijd zijwaarts, tot de frustratie van velen.

Echter zou een verdere consolidatie tussen grofweg $60.000 en $70.000 juist positief kunnen zijn voor het verdere verloop van de huidige cyclus. De bekende crypto-analist Rekt Capital legt uit waarom.

Bitcoin vertraagt zijn versnelde cyclus

Met de Bitcoin halving achter de rug begint het geduld bij veel crypto-houders op te raken voor de start van een grootse bullmarkt. De Bitcoin koers lijkt echter weinig haast te maken, en is sinds het fundamentele evenement juist hard de andere kant op bewogen.

Nadat Bitcoin halverwege maart zijn een recordhoogte van bijna $74.000 bereikte, is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan. Echter moet men niet vergeten wat voor indrukwekkende stijging Bitcoin gedurende het eerste kwartaal heeft doorgemaakt.

Voor het eerst ooit oversteeg Bitcoin al vóór de halving zijn oude all-time high. In het verleden gebeurde dit pas maanden nadat de beloningen voor de miners gehalveerd werden. Om die reden houden veel analisten rekening met een versnelde cyclus. Zo ook Rekt Capital.

Volgens de bekende analist, met ruim 460 duizend volgers op socialmediaplatform X, zou de bitcoin koers volgens historische data ergens halverwege september/oktober volgend jaar zijn absolute top moeten bereiken. Omdat de koers echter al veel eerder een nieuw record heeft bereikt, zouden we ons mogelijk in een versnelde cyclus kunnen bevinden met een top ergens aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar.

In een recent bericht op X legt hij uit dat hoe langer de koers blijft consolideren tussen zijn huidige niveau en $70.000, hoe meer we synchroniseren met de ‘’reguliere, historisch terugkerende halvingscyclus’’.

‘’De huidige snelheid van cyclusversnelling is teruggebracht van 260 dagen naar ongeveer 210 dagen, dankzij de huidige consolidatieperiode van twee maanden van Bitcoin,’’ aldus de gerenommeerde analist.

BTC koers verlaat ‘gevarenzone’

Rekt Capital heeft zijn gigantische volgersbasis er tevens al vaak op gewezen dat de koers historisch gezien direct na de halving de ‘’gevarenzone’’ betreedt, wat gepaard gaat met forse prijsdalingen. Ook dit keer heeft BTC weer een flinke uitglijder gemaakt. Op het moment van de halving, op 20 april, stond de koers om en nabij de $63.000; vorige week werd echter een dieptepunt van onder de $57.000 bereikt.

Volgens Rekt Capital bevinden we ons nu in de zogenoemde ‘post-halving re-accumulation fase’: een periode van verveling, ongeduld en teleurstelling, gekenmerkt door zijwaartse prijsactie.

In voorgaande cycli duurde het nog weken tot maanden voordat de langverwachte parabolische fase aanbrak. Of de koers net als in het verleden weer als een raket de lucht in zal schieten is natuurlijk geen garantie. Veel Bitcoiners kijken echter hoopvol naar de nabije toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten