Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Waarom de verkiezingen in Amerika een groot risico voor Bitcoin is

De Bitcoin, het edelmetaal goud en de aandelenmarkt hebben allemaal één ding gemeen. Ze lopen allemaal het risico op een aanzienlijke correctie. Dit komt door de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Het zal waarschijnlijk een veel uitmaken voor de Bitcoin koers of juist Trump of Biden wint. Hieronder wordt beschreven hoe dat kan en waar je op moet letten.


Wat betekent het wanneer Biden of Trump wint?

Aanstaande november zullen we zien of Donald Trump president blijft van Amerika. Verkiezingsjaren zijn altijd cruciale jaren voor de Verenigde Staten en voor de financiële markten.

De onzekerheid die vastplakt aan een mogelijke regimewijziging en hoe dat van invloed zou kunnen zijn op de vennootschapsbelastingwetgeving heeft geleid tot grote verschuivingen in het sentiment voorafgaand aan elke presidentsverkiezing. Met het aantreden van Trump begon bijvoorbeeld een nieuwe, uitgebreide bullmarkt voor aandelen en Bitcoin.

Analisten verwachten dat een overwinning van Joe Biden het tegenovergestelde zal bereiken. Deze zelfde analisten maken zich zorgen dat, temidden van een van de grootste herstelperiodes ooit, een dergelijke overwinning van Biden nog niet is ingeprijsd.

Volatiliteit op de markt tijdens verkiezingen – Bron: Tradingview

Zoals hierboven in de grafiek te zien is, gaan de financiële markten grote volatiliteit tegemoet.


De correlatie tussen Bitcoin en de S&P500

De CBOE VIX-index, een volatiliteitsindex die kijkt naar de impliciete volatiliteit in de S&P 500, stijgt elk verkiezingsjaar, wat een algemene explosiviteit aangeeft. Maar door de pandemie en de huidige economische factoren en politieke onrust is de VIX index nog nooit zo hoog geweest.

En hoewel de VIX geen directe impact heeft op de Bitcoin, zal de digitale munt er waarschijnlijk wel mee te maken krijgen. Sinds de beurscrash is BTC namelijk gecorreleerd met de S&P 500-beursindex, terwijl het dat nooit eerder deed gedurende zijn hele bestaan.

Correlatie Bitcoin en S&P500 – Bron: Tradingview

Het is positief wanneer Trump wint

In het verleden was Bitcoin niet in staat om zijn oude recordniveaus te doorbreken totdat de verkiezingen voorbij waren en een nieuwe president werd beëdigd. Deze keer geeft de markt misschien de voorkeur aan een herhaalde overwinning van Trump. Dit omdat het waarschijnlijk een gunstiger klimaat zijn voor de bedrijfswereld om te blijven bloeien.

Bitcoin in verkiezingsjaren – Bron: Tradingview

Hoe het ook zij, markten zijn waarschijnlijk volatieler dan ooit en daarom veel riskanter in de dagen voorafgaand aan de laatste confrontatie tussen Trump en Biden.

 

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten