Exchange

Waarom gebruikt de App van Binance je microfoon?

Twitter-gebruikers hebben hun bezorgdheid geuit over de mogelijkheid dat de Android-app van Binance spyware bevat. Deze bezorgdheid komt nadat recente onthullingen suggereren dat het sociale videoplatform TikTok spyware bevat die door de Chinese overheid is gemaakt.


Binance maakt gebruik van je microfoon

Verschillende Twitter-gebruikers hebben hun zorgen geuit over de App van Binance. In een screenshot is te zien dat de applicatie van de exchange toestemming vraagt voor toegang tot de camera, maar ook de mogelijkheid om audio op te nemen. Dit terwijl de app op geen enkele functie heeft die gebruik zou moeten maken van de microfoon.

In een gesprek met nieuws website Cointelegraph vertelde de Chief Security Officer van Binance het volgende over het gebruik van de microfoon:

“De camera wordt gebruikt tijdens het KYC-proces. De ontwikkelde code binnen de Binance-app maakt absoluut geen gebruik van de microfoon. We hebben een SDK van een derde partij die om deze toestemming vraagt. Het wordt gebruikt tijdens het KYC-proces. Deze derde partij is Megvii. Het wordt gebruikt tijdens KYC voor ID-scannen. We proberen te bepalen of we deze toestemming voor de microfoon kunnen verwijderen. Het kan echter zijn dat Megvii het achtergrondgeluid gebruikt om fraude vast te stellen. We zullen het laten weten wanneer we van Megvii horen om te bevestigen op het bovenstaande punt. “


Niet ongebruikelijk om toestemming te vragen

Ondanks de controverse die er is ontstaan, vertelt een bron die werkt in een malware-lab dat het niet ongebruikelijk is dat apps om meer rechten vragen dan ze nodig hebben. Het betekent niet direct dat ze iets schandaligs aan het doen zijn. Daarbij komt dat gebruikers niet verplicht zijn om de toestemming te verlenen.