Ethereum Nieuws

Waarom handelt de Coinbase Ethereum Staking Token onder de Ethereum koers?

Coinbase introduceerde kortgeleden een zogenaamde Wrapped Ethereum Staking Token (cbETH). Sinds de introductie handelt de token echter onder de koers van Ethereum en op het moment van schrijven gaat het zelfs om een korting van 8 procent.

Wat is er aan de hand?

In eerste instantie is het goed om te weten dat ook Lido Staked ETH, een vergelijkbare token, momenteel met een korting van 3 procent handelt. Het gaat met deze tokens om liquide staking tokens, wat wil zeggen dat ze verhandelbaar zijn, zonder dat de onderliggende token dat is. Het is immers nog niet mogelijk om daadwerkelijke Staked Ethereum te verhandelen. Coinbase en Lido maken dit met de tokens in kwestie op kunstmatige wijze mogelijk.

Lido en Coinbase zijn verreweg de twee grootste Staking-entiteiten op de markt. Lido heeft voor 4,2 miljard dollar aan Ethereum in de staking-pool en voor Coinbase gaat het om 2 miljard dollar. De Staking Tokens hebben echter een ander beloningsmodel en dat vertaalt zich in een andere korting. Tot dusver lijkt de markt dus de voorkeur te geven aan Lido, de grote concurrent van Coinbase.

Wat maakt cbETH minder aantrekkelijk?

Coinbase is een gecentraliseerde partij en dat betekent dat mensen Know-Your-Customer procedures moeten doorlopen om de token te kunnen kopen. Volgens Alex Thorn van Galaxy Digital kan dat bijdragen aan het feit dat er minder interesse is voor de token van Coinbase. In theorie zou de token namelijk met een premium moeten handelen, in plaats van met een korting. De token vertegenwoordigt namelijk Ethereum plus alle staking-beloningen die deze token in het verleden heeft vergaard.

Een andere uitleg voor de korting is dat Coinbase als gecentraliseerde partij meer risico loopt op slashing. Als de Amerikaanse overheid Coinbase beveelt op een bepaalde manier te handelen, dan kunnen ze dat niet weigeren. Dat kan als gevolg hebben dat ze op de blockchain beslissingen moeten nemen die gestraft worden door de rest van het netwerk. Hierdoor kan het een deel van de stake verliezen en daarmee kunnen gebruikers waarde verliezen.

Het is mogelijk dat mensen daarom minder de voorkeur geven aan Coinbase als partij om hun Staked Ethereum vast te houden. Het is goed mogelijk dat de markt dit risico overschat en je dus relatief goedkoop Staked Ethereum kunt kopen bij Coinbase. In principe is de token immers om te wisselen voor één Ethereum plus alle staking-beloningen.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten