Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Waarom is Chainlink een van de top stijgers van vandaag?

Chainlink is één van de best presterende crypto’s van vandaag. De LINK koers is namelijk met meer dan 10 procent gestegen. Mede daardoor heeft LINK plek 13 in termen van marktkapitalisatie overgenomen van Litecoin.


Reden van stijging?

Chainlink heeft de afgelopen weken flinke winsten geboekt. De prijsstijging werd voornamelijk door de aankondiging van de Layer-2-schaaloplossing voor Ethereum genaamd ‘Optimism’. Deze functie is gekoppeld aan Chainlink, waardoor dApps die op hun ecosysteem draaien, toegang krijgen tot real-world gegevens op de blockchain.

Het feit dat veel projecten proberen om blockchain-netwerken nuttiger te maken dan het alléén mogelijk maken van snelle en goedkope transacties, zal de use-cases van Chainlink doen toenemen. Dit zal op zijn berut terug te zien zijn in een toename van de waarde van zijn token LINK. Met meer ontwikkelaars die gedecentraliseerde applicaties (dApps) maken die draaien op Ethereum en andere blockchain-netwerken, neemt de behoefte aan toegang tot real-world gegevens toe. Deze informatie wil men graag in een betrouwbaar format en dat het on-chain kan worden verwerkt, waardoor de behoefte aan tokens zoals Chainlink toeneemt.

Volgens de populaire analist, genaamd Inmortal, zou LINK daarom binnenkort een sterke koersstijging mee kunnen maken, zowel ten opzichte van de dollar als ten opzichte van de Bitcoin.


Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De 4-uurs grafiek van Chainlink onthult een sterke bullish bias tussen voortschrijdende gemiddelden (MA’s) en de MACD en het momentum. De RSI is momenteel echter wispelturig, wat erop wijst dat een deel van de investeerders winst neemt.

LINK 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Het lijkt erop dat Chainlink spoedig het eerste weerstandsniveau van $36,70 kan gaan testen. Een doorbraak voorbij dit niveau kan een prijsstijging veroorzaken tot het weerstandsniveau van $39,84. Als ook deze doorbroken wordt kan de LINK prijs boven het $40-niveau schieten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten