Altcoin

Waarom is de Algorand prijs zo hard gestegen?

De Algorand prijs is de afgelopen dagen enorm gestegen en dat is niet zonder reden. Zo krijgt het project steeds meer institutionele investeerders en bouwt El Salvador op het netwerk.


De opmars van Algorand

Gebruik in de echte wereld is waar het echt om gaat als we over een succesvol blockchain-project praten en precies dat is wat we zien bij Algorand. Het project wordt namelijk steeds vaker gebruikt door de financiële sector en dat is een goed teken.

Als we de onderstaande grafiek bekijken heeft dit gegeven ALGO investeerders geen windeieren gelegd. De prijs van de token is namelijk in anderhalve maand tijd gestegen van $0,67 naar een hoogtepunt van $2.47. Dat is een prijsstijging van bijna 270%. Sindsdien is de koers wel weer teruggezakt tot de psychologische $2.00 grens.

ALGO 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

El Salvador bouwt op Algorand

De plotselinge stijging van de prijs en het handelsvolume voor Algorand volgde op de stap naar crypto van El Salvador. Het land heeft namelijk de blockchain van Algorand geselecteerd om zijn eigen blockchain-infrastructuur te helpen ontwikkelen. De keuze voor Algorand door El Salvador is misschien wel de belangrijkste blijk van vertrouwen die het project tot nu toe heeft gekregen. Dit kan er wellicht voor zorgen dat andere regeringen ook naar Algorand gaan kijken als mogelijke optie voor in de toekomst.

​​Het Algorand-netwerk heeft daarnaast ook meer aandacht gekregen van grotere institutionele instellingen en overheden vanwege zijn werk aan digitale valuta’s van centrale banken. Bovendien is het project gekozen om de populaire stablecoins zoals USDCoin (USDC) en Tether (USDT) te hosten.


Meer positieve ontwikkelingen

Een andere factor die de ALGO prijs heeft doen stijgen, zijn stappen van de Algorand Foundation om de community meer bij het project en actief op het netwerk te betrekken.

Het project is bezig met het lanceren van governance-functies voor tokenhouders, die op 1 oktober live gaan en gebruikers meer inspraak zullen geven in de toekomstige ontwikkeling van het platform.

De projectontwikkelaars werken ook aan nieuwe DeFi en NFT-applicaties die gebruikers kunnen aantrekken. Al deze factoren samen hebben de afgelopen weken gezorgd voor een enorm oplopende handelsvolume en prijs.