XLM, stellar
Stellar

Waarom is de Stellar (XLM) prijs plotseling met 10% gestegen?

Stellar (XLM) maakt furore in de cryptowereld. Terwijl de meeste cryptomunten worstelen, toont Stellar een opmerkelijke stijging. In de afgelopen 24 uur is de prijs van deze altcoin met 9% gestegen naar $0,1034. Het bullish momentum van Stellar is in de afgelopen week gestaag toegenomen, met een totale week-op-week groei van 22,52%, waardoor Stellar zich als één van de best presterende altcoins onderscheidt.

XLM grafiek 28 jun
XLM/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Waarom stijgt de XLM prijs ineens?

De recente opwaartse trend in de prijs van XLM kan niet los worden gezien van de vooruitgang die het platform boekt op technisch gebied. Stellar is actief bezig met innovatieve ontwikkelingen om de capaciteit van het netwerk te vergroten.

Een sleutelfactor hierin is het nieuwe overlay-protocol, onlangs aangekondigd door kernontwikkelaar Timer Weller via Twitter. Dit protocol zou een aanzienlijke uitbreiding van Stellar’s capaciteit mogelijk maken en efficiënte uitvoering van Soroban-smartcontracten mogelijk maken.

Stellar, dat zijn oorsprong vindt in 2014, heeft zich gestaag opgewerkt tot een belangrijke speler in het domein van gedecentraliseerde peer-to-peer (P2P) betalingsnetwerken. Hoewel het platform sinds de lancering aanzienlijk is gegroeid en geïntegreerd met andere platformen, blijft de schaalbaarheid van het netwerk een uitdaging, vergelijkbaar met de uitdagingen van de meeste andere Layer 1 blockchain-netwerken.

Stellar’s aanpak om deze schaalbaarheidsuitdaging aan te gaan is nauw verbonden met een voorgestelde wijziging in de manier waarop transacties worden ingediend. Deze wijziging, die is toegelicht in de meest recente referentie-update, lijkt een integraal onderdeel te zijn van de strategie voor het stimuleren van Stellar’s groei – en mogelijk ook de recente prijsstijging.

Het Gevecht voor Groei: Het Cruciale Belang van Schaalbaarheid in de Blockchainwereld

Schaalbaarheid is een cruciale factor in het evolutieproces van blockchain-technologie, iets waar Stellar en andere prominente blockchain-protocollen, zoals Ethereum (ETH) en Cardano (ADA), maar al te goed van bewust zijn. De reden? Zonder voldoende capaciteit om te groeien en te evolueren, zouden deze netwerken moeite hebben om de concurrentie aan te gaan met traditionele financiële dienstverleners op de lange termijn.

Net als Stellar hebben ook deze andere netwerken enorme inspanningen geleverd om hun capaciteit te vergroten. Deze inspanningen hebben geresulteerd in de ontwikkeling van zogenaamde Layer 2-schaaloplossingen zoals Arbitrum, Polygon zkEVM en Optimism.

Een voorbeeld van deze strijd voor schaalbaarheid is te zien bij Cardano. Dit netwerk is druk bezig met de ontwikkeling van de zogenaamde Hydra-head, een innovatieve oplossing die offline werkt en de mogelijkheid biedt voor een ongekend aantal transacties per seconde (TPS).

Het vergrotenn van schaalbaarheid is enorm belangrijk: zonder dit vermogen zouden blockchain-netwerken hun potentieel niet volledig kunnen realiseren. En in een wereld waar technologie en financiën steeds meer verweven raken, is het vermogen om te groeien en te evolueren van essentieel belang.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten