Ethereum
Ethereum

Waarom staat Ethereum vandaag in het rood?

De Ethereum koers staat vandaag in het rood, omdat de kansen op een Ethereum ETF zijn afgenomen voor mei en de plakkerige inflatie in de Verenigde Staten op de koers drukt. Het is voor Ethereum maar moeilijk om de steun boven het niveau van 3.000 dollar vast te houden.

Wat is er aan de hand met Ethereum?

Het sentiment onder investeerders is verder omlaag gedrukt, nadat Susan Collins van de Amerikaanse centrale bank suggereerde dat de hoge inflatie in Amerika kan betekenen dat de rentes langer op dit verhoogde niveau blijven.

In haar toespraak van 8 mei deelde Collins dat er mogelijk een vertraging van de economische groei nodig is om de vraagexplosie in de economie te temmen, waardoor de inflatie moet dalen.

Zolang de rentes boven de inflatie blijven, is er minder incentive voor individuen en bedrijven om leningen aan te gaan voor consumptie of productie; zo is het verhaal.

Als dat onder investeerders zorgt voor de angst voor een recessie, dan kan dat investeerders richting Amerikaanse staatsobligaties drijven. Daar kunnen ze immers relatief veilig een rente verdienen, terwijl Ethereum en Bitcoin helemaal geen gegarandeerde rendementen bieden. Dat kan een deel van de koersdalingen voor Ethereum verklaren.

Druk van wetgevers en slechte statistieken voor het netwerk

De kans op de snelle goedkeuring van een Spot Ethereum ETF werd ook nog even de kop ingedrukt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC); de financiële toezichthouder van het land.

Recent werden de aanvragen van Invesco en Galaxy Digital uitgesteld tot juli 2024. Ook wilde Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, op 7 mei niet ingaan op vragen over de status van Ethereum als financiële asset in een interview met CNBC’s Squawk Box op de Amerikaanse televisie.

Verder is het on-chain plaatje van Ethereum momenteel wat minder. De activiteit op de blockchain neemt af. Volgens de data van ultrasound.money is het verbrandingsmechanisme van Ethereum op zijn laagste niveau sinds 2024 uitgekomen.

Dat betekent dat er minder Ethers in de digitale ovens worden gegooid, waardoor er meer in omloop blijven en dat drukt natuurlijk ook op de koersen. Op dit tempo kent Ethereum een jaarlijkse inflatie van 0,555 procent terwijl die eerder nog negatief was.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Fidelity dient vernieuwde Ethereum ETF-aanvraag in en laat staking achterwege
Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?
Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten