ethereum
Ethereum

Waarom is de Ethereum koers plotseling met 8% gestegen?

Bitcoin doet het prima, maar vandaag is het vooral Ethereum wat de klok slaat. De Ethereum koers is over de afgelopen 24 uur met 8,82 procent gestegen en staat daarmee op het moment van schrijven op 3.715 dollar.

Wat is er aan de hand met de nummer twee van de markt? Is dit misschien het moment dat Ethereum losbreekt en we een zogenoemd “altseason” krijgen?

Ethereum breekt uit

Met de huidige koers is er sprake van de hoogste koers sinds 16 maart en zijn we 9 procent verwijderd van de recordkoers van 2024 van 4.070 dollar. De all-time high is met zijn 4.878 dollar nog ongeveer 24 procent verwijderd van de Ethereum koers van 3.715 dollar.

Wat dus opvalt is dat de Bitcoin koers over de afgelopen 24 uur slechts 3 procent wist te pakken. Normaal gesproken is dat natuurlijk een prima score, maar dit zou weleens een tijdelijke wisseling van de wacht kunnen aankondigen.

Bitcoin deed het de afgelopen periode extreem goed ten opzichte van Ethereum. Dat zorgde bij de zogenaamde Bitcoin Maximalisten voor veel vertrouwen en natuurlijk ook voor een reden om af te geven op Ethereum.

Dat werd dan ook volop gedaan en in het verleden was dat vaak een teken dat een trendomkering in zicht was. Dat zou nu zomaar weer eens kunnen gebeuren.

Waarom schiet Ethereum omhoog?

Als we social-intelligence firma Lunar Crush mogen geloven, dan is het momentum van Ethereum aan verschillende oorzaken toe te wijzen. Onder andere door de “ultra-sterke” sociale- en markt-activiteit voor de munt.

“De sociale activiteit blijft accelereren, samen met de sterke koersactie en het volume op Ethereum”, zo schreef Lunar Crush op Twitter.

Ondertussen lijkt de derivatenmarkt ook een hint te geven voor een bullish restant van de maand april. Momenteel is er voor ongeveer 600 miljoen dollar aan open-interesse (OI) tegen een koers van 4.000 dollar en 378 miljoen dollar op de koersen van 3.700 en 5.000 dollar, zo blijkt uit de data van Deribit.

Niet alles lijkt momenteel bullish. Op 15 april bereikt het Amerikaanse belastingseizoen namelijk zijn climax. Dat betekent dat er liquiditeit (kapitaal) uit het financiële systeem verdwijnt en meestal is dat juist een slecht teken voor de financiële markt.

Zodoende zou de tweede helft van april weleens pittig kunnen worden voor Bitcoin, Ethereum en de rest van de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?