Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Waarom stijgt de Polkadot prijs met meer dan 20%?

De Polkadot koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 20% gestegen. Dit komt mede vanwege de aankondiging van een nieuw blockchain-project.


Polkadot kondigt ‘parachains’ aan

Eerder dit najaar trokken Cardano en Solana de aandacht, maar nu is het de DOT-coin van Polkadot die een een flinke slag weet te slaan.

De DOT prijs is in de afgelopen 24 uur tijd met meer dan 20% gestegen, waardoor 1 token nu meer dan $41 waard is. De stijging van vandaag is onderdeel van een winst van meer dan 30% in de afgelopen week.


De lancering van de parachains

Het is waarschijnlijk geen toeval dat het Polkadot team, precies vijf jaar na de ontwikkeling van het project, gisteren de lancering van de ‘parachains’ aankondigde. De ontwikkelingsgroep van Polkadot stemde vervolgens om te beginnen met de ‘auctions’ voor parachain-slots vanaf 11 november. 

Parachains zijn hun eigen blockchains die naast het hoofdnetwerk runnen. Ze worden gebruikt voor beveiliging en om transacties te valideren. Bij Polkadot draait het dus allemaal om blockchain-interoperabiliteit, met het oog op het vergroten van het aantal transacties dat een netwerk kan verwerken. 

DOT is een governance-token dat de investeerders stemrecht geeft. Ook kunnen gebruikers DOT-tokens staken om het netwerk veiliger te maken. Cruciaal is dat investeerders DOT nodig hebben om nieuwe parachains te maken. Dat verhoogt natuurlijk de vraag naar DOT-tokens en laat de prijs stijgen.

“De motie van de raad van vandaag, om te beginnen met de uitrol van parachains op Polkadot, is een enorme stap voorwaarts voor de industrie”. Dit vertelde Peter Mauric, hoofd public affairs voor Parity Technologies. “Als het enige layer 0-protocol in blockchain, is Polkadot ontworpen om het hele layer 1-landschap de komende jaren te ontwrichten door de overhead die nodig is om de layers in de vorm van parachains te beveiligen en te verbinden drastisch te verminderen.”


Wat zijn layers?

Layers, in crypto-jargon, verwijzen meestal naar de niveaus die bovenop een blockchain zijn gebouwd. Layer 2-technologieën, helpen transacties sneller te verwerken door een deel van de last van de (layer 1) blockchain weg te nemen. Voorbeelden hiervan zijn Lightning voor Bitcoin of Polygon voor Ethereum. “Layer 0” daarentegen verhoogt de efficiëntie door verschillende blockchains te koppelen.

In mei maakte Polkadot de parachains beschikbaar op zijn experimentele Kusama-netwerk. Dit is een soort testnet voor Polkadot-functies met een eigen token, genaamd ‘KSM’. Polkadot investeerders hopen er nu natuurlijk op dat de nieuwe functies de DOT prijs nog veel verder omhoog zal gaan stuwen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten