Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Waarom stijgt de prijs van NEAR Protocol met 23%?

De prijs van de NEAR-token is vandaag explosief gestegen. Dit omdat er naar buiten is gekomen dat het protocol zijn eigen stablecoin gaat introduceren.


Waarom stijgt de NEAR prijs?

De NEAR koers is in de afgelopen 24 uur tijd met meer dan 23% gestegen. Het bereikte een paar uur geleden zelfs een dagelijks hoogtepunt van $19,72. Dat is slechts $0,50 minder dan zijn All Time High van $20,20.

NEAR grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Er zijn twee redenen aan te wijzen voor de razendsnelle opkomst van Near Porotocol. De NEAR token steeg afgelopen week namelijk ook al met zo’n 40 procent. Deze prijsstijging vond plaats toen het bedrijf $350 miljoen ophaalde in een financieringsronde onder leiding van digitale investeerder Tiger Global.

De koersstijging van vandaag werd echter veroorzaakt door speculatie over een nieuwe stablecoin, die zal gaan concurreren met Terra’s UST.


Komt er een op NEAR gebaseerde stablecoin?

Zoran Kole, de oprichter van een populaire Telegram-groep, vertelde dat Near de nieuwe stablecoin, genaamd USN, op 20 april zal lanceren. Deze token zal een algoritmische stablecoin zijn en zal zich op dezelfde manier gedragen als Terra’s UST-token.

De stablecoin biedt ook een jaarlijkse rente van 20%, wat het de hoogste rente in heel de DeFi wereld is. Ter referentie: Terra’s Anchor Protocol biedt een rendement van 19,6%, dit is momenteel het hoogste op de markt. Of deze stablecoin er echt gaat komen is echter nog niet helemaal zeker. Near Protocol heeft het nieuws namelijk nog niet bevestigd.

Volgens Zoran Kole kan de stablecoin ervoor gaan zorgen dat de NEAR prijs enorm in waarden gaat stijgen en waarschijnlijk zelfs zal gaan verdubbelen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten