Altcoin, Dogecoin, Floki, Shiba inu

Waarom stijgt de Shiba Inu token?

Verschillende memecoins geassocieerd met de Shiba Inu-hond schoten omhoog nadat Elon Musk een foto van zijn Shiba Inu-puppy in een Tesla tweette. Naast de tweet is er nog een belangrijke reden voor de enorme koersstijging.


De SHIB prijs stijgt met meer dan 50%

Musk kondigde in september voor het eerst de komst van zijn nieuwe Shiba-puppy aan en schreef: “Floki is gearriveerd.” Destijds liet deze tweet een groot aantal Dogecoin-meme coins flink in waarde stijgen.

Gisteren had de puppy-tweet van Musk een soortgelijk effect op verschillende Shiba gerelateerde-tokens. Dogecoin, dat in 2013 voor het eerst de Shiba Inu-hond als logo gebruikte, zag gisteren namelijk zijn prijs stijgen met ongeveer 8%.

Shiba Inu (SHIB) een Dogecoin spinoff zag zijn prijs in 1 dag tijd zelfs met meer dan 50 procent stijgen. De token heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $5 miljard.

SHIB 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Naast de tweet van Elon Musk is er nog een andere reden voor de enorme koersstijging van Shiba Inu. Er gaan namelijk geruchten te ronden dat de populaire handels-app Robinhood de token wil gaan toevoegen. Tot slot zijn er onlangs 10.000 NFT’s gelanceerd op het netwerk.