Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Waarom stijgt de Solana prijs, ondanks de problemen die het ondervindt?

Het Solana-netwerk ondervindt nog steeds problemen bij het verwerken van transacties, maar toch is de prijs aan het stijgen.


Waarom stijgt de prijs van Solana?

Solana verscheen op de markt als een verbeterde versie van het Ethereum netwerk, met de smart contracts en Dapps-functies. Al snel is het project dan ook één van de grootste concurrenten geworden van Ethereum

Mede hierdoor heeft Solana de aandacht getrokken van veel technologieleiders over de hele wereld. Een van hen is Reddit-medeoprichter Alexis Ohanian, die aankondigde dat hij $100 miljoen zal investeren voor het bouwen van social media op het Solana netwerk.

Een van de belangrijkste redenen voor de recente prijsstijging is de komst van het NFT-verkoopplatform Fractal. Hoewel het eruit ziet als een gewone NFT-marktplaats, is het opvallend dat het wordt gelanceerd door Justin Kan, mede-oprichter van het sociale netwerk Twitch. Op Twitter verklaarde Kan dat hij nooit had gedacht dat hij nog een oprichter zou worden. Daarentegen zei hij wel dat hij altijd van de verbinding hield tussen games en makers van games.

Justin Kan vertelde dat hij zijn platformlancering op Solana wilde bouwen omdat het SOL-netwerk lagere transactie kosten biedt en een hogere snelheid dan veel van zijn andere concurrenten.

“We beginnen de Solana-blockchain omdat de lage kosten en hoge snelheid van transacties aantrekkelijk zijn voor gamemakers die een groot aantal in-game-activa willen hebben.”

Door de komst van Fractal is de Solana prijs vandaag flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 SOL token rond de $183,50. Dat is meer dan 10 procent hoger dan gisteren.


Solana-netwerk blijft problemen ondervinden

Ondanks het goede nieuws zijn er ook problemen. Het Solana-netwerk kampt namelijk nog steeds met problemen en mislukte transacties. Dat komt omdat het netwerk de afgelopen dagen het doelwit was van DDoS-aanvallen. Uiteindelijk werd het te traag om transacties te verwerken.

Met behulp van blokverkenner Solana Beach werd ontdekt dat het netwerk traag blijft en dat de SOL-gegevens niet nauwkeurig zijn. Het netwerk deelde het volgende mee:

“Solana Beach heeft moeite om de blockchain van Solana bij te houden. Sommige statistieken die u hier ziet, zijn mogelijk niet nauwkeurig. Wees alstublieft geduldig. Alles moet snel in orde zijn.”

solana beach stats

Bovendien ontdekte de CEO van Veribit, Roy Murphy, ook dat SOL-transacties mislukken. Hij gaf aan dat het actief meer dan 2000 transacties per seconde verliest.

Ondanks het trage netwerk en de transactiestoringen investeren beleggers nog steeds in Solana. De prijs van de munt blijft namelijk stijgen en het laat de DDoS-aanvallen achter zich.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten