Ripple, xrp
Ripple

Waarom Werd Er vandaag Een Miljard XRP Verplaatst?

Whale Alert, een dienst die grote cryptocurrency-transacties opspoort en meldt, heeft onlangs vier aanzienlijke transacties gesignaleerd van in totaal 1 miljard XRP, uitgevoerd binnen een periode van 24 uur. De verdeling van de transacties was als volgt: twee transacties van 400 miljoen XRP en twee transacties van 100 miljoen XRP.

XRP telegram
Bron: Telegram

Met de huidige waarde van XRP, komt deze 1 miljard XRP overeen met een indrukwekkende $690 miljoen. Een bedrag dat zeker de aandacht trekt.

De Bron van de Transacties: Ripple Labs’ Escrow

Whale Alert heeft bevestigd dat deze transacties afkomstig waren uit de escrow-wallet van Ripple Labs. Hoewel dit op het eerste gezicht sensationeel kan lijken, zijn dit in feite reguliere maandelijkse transacties van het bedrijf.

Ripple Labs heeft 55 miljard van zijn XRP-tokens in een cryptografisch beveiligde escrow-account geplaatst. Dit is gedaan om transparantie te bieden en mogelijke marktstress te verminderen. Daarbij heeft het bedrijf zelf beperkingen gesteld aan hoeveel XRP het maandelijks kan verkopen, met een maximum van 1 miljard XRP. Niet-verkochte tokens worden teruggestort in de escrow-account.

Verkoop Prestaties en Huidige Marktstatus

Volgens Ripple’s marktrapport van het eerste kwartaal van 2023, verkocht het bedrijf in de eerste drie maanden van dat jaar voor ongeveer $361 miljoen aan XRP.

Ondanks deze aanzienlijke transactie, daalde de prijs van Ripple in de afgelopen 24 uur met 2,3%. Dit lijkt echter geen direct verband te hebben met de vrijgegeven XRP-tokens van Ripple Labs. De koersbeweging volgt veeleer de bredere trend in de cryptomarkt, die ook wat turbulentie ondervindt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?