XRP
Ripple

Waarom XRP deze maand tot $1 kan stijgen & Nederlanders krijgen gratis 20 euro

De koers van XRP heeft de afgelopen dagen aanzienlijke schommelingen doorgemaakt. Gisteren tikte de koers nog een hoogtepunt van $0,66 aan, maar kort nadat Bitcoin zijn nieuwste all-time high bereikte, nam de waarde een duikvlucht. Binnen enkele uren daalde de koers met meer dan 15%, tot een dieptepunt van $0,555.

Vandaag toont XRP gelukkig weer een herstel en staat de koers momenteel op $0,615. Dit ligt echter nog steeds onder de koers van vier maanden geleden, die op $0,68 stond, wat voor veel investeerders in XRP reden is tot teleurstelling.

Volgens crypto-analist Dark Defender hoeven we echter niet lang te wachten op een grote koersstijging. Gebaseerd op de Elliott Wave Theorie, voorspelt hij dat XRP de grens van $1 al in de loop van deze maand zal overschrijden.

Wat is de Elliott Wave theorie?

De Elliott Wave-theorie is een vorm van technische analyse die wordt ingezet om prijsbewegingen op de financiële markten te voorspellen. Deze theorie concentreert zich op het identificeren van terugkerende en langdurige patronen, bekend als ‘golven’, in de prijsbewegingen van cryptocurrencies en andere financiële activa.

De theorie is in de jaren 1930 ontwikkeld door Ralph Nelson Elliott en is gebaseerd op zijn observatie dat financiële markten zich in herkenbare cycli bewegen. Het identificeert trends in de marktpsychologie via een cyclisch patroon van vijf golven die de hoofdtrend volgen, gevolgd door drie corrigerende golven.

XRP koers kan spoedig naar $1 stijgen

Dark Defender’s analyse wijst uit dat XRP sinds januari 2023 in een opwaartse trend zit, met een correctieve “ABC”-fase van november 2023 tot februari 2024. Deze fase duidt op een periode waarin de prijs van XRP corrigeerde binnen de algemene opwaartse trend. Volgens de analist heeft deze correctie de weg vrijgemaakt voor een nieuwe stijgende beweging van de prijs.

Recent is er een belangrijk weerstandsniveau doorbroken, waardoor de token nu in een sterke derde golf verkeert die naar verwachting zal stijgen tot ongeveer $0.81. Dark Defender voorspelt dat de prijs van XRP tegen eind maart de $1 zal bereiken.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC