Nieuws

Wall Street analist voorspelt massale uitstroom Crypto voor Belastingdag

Wall Street analist Tom Lee voorspelde gister (5 april) op nieuws kanaal CNBC, dat we een massale uitstroom van cryptocurrency kunnen verwachten. Dit komt omdat de zo genoemde “Tax Day” in de VS eraan zit te komen. 

Waarom wordt er een massale uitstroom van crypto’s verwacht?

Analist Tom Lee merkte in het nieuwsbericht op dat de Amerikanen naar schatting zo’n 25 miljard dollar aan belastingen moeten betalen door het bezit van cryptocurrencies. Daarnaast zullen ook de crypto exchanges inkomstenbelasting moeten gaan betalen. Tom Lee verwacht dat het Amerikaanse volk en de crypto exchanges hun crypto’s gaan verkopen om de belastingen die zij verschuldigd zijn aan de overheid te betalen.

Slechte tijden voor crytpo investeerders

Tom Lee verteld dat  er in het verleden te zien is dat elke 1 dollar die uit de crypto wereld stroomt de impact op de marktwaarde zo’n 20 dollar is. De uitstroom die Lee verwacht kan de crypto koersen dus zeer negatief beïnvloeden. Het zijn zware tijden voor crypto investeerders. In het eerste kwartaal verloor crypto bijna 50% van haar waarde. Iedereen die cryptocurrencies bezat en profiteerde van de prijspiek in december 2017, moet wel belasting betalen over zijn inkomsten. Deze extra kosten kunnen dus een extra klap betekenen voor de crypto markt.

Wanneer zien we de Bitcoin koers weer stijgen?

Na “Tax Day” die op 17 April plaats vindt, verwacht Lee dat de Bitcoin koers en de andere crypto koersen weer zullen gaan stijgen. Ook na dit dramatische kwartaal houdt Lee vertrouwen in Bitcoin en verwacht hij dat in 2020 de Bitcoin koers rond de 90.000 dollar ligt.