Nieuws, Ripple, Trending

Wallet die 30 miljoen XRP ontving is naar verluidt van voormalig Ripple-CEO

Wederom heeft een gigantische XRP-transactie stof doen opwaaien in de Ripple- en crypto-community. Om half acht gisteravond werd er 30 miljoen XRP verstuurd van een onbekende wallet naar een andere XRP-wallet met de naam ‘FundingWallet1’. Deze zou volgens bronnen in handen zijn van voormalig Ripple-CEO Chris Larsen.


Uit de transactiegegevens van XRP-explorer blijkt dat de 30 miljoen tokens, met een huidige waarde van zo’n €6,7 miljoen, werden verstuurd vanaf een onbekend adres. De transactie komt slechts enkele dagen na de gebruikelijke release van 1 miljard XRP uit de Ripple-escrow, een proces dat de laatste maanden op veel weerstand stuit. De afgelopen week kwamen er al meer berichten naar buiten over transacties van tientallen miljoenen XRP, een trend die door analisten en investeerders steeds meer met gefronste wenkbrauwen wordt gevolgd.


Is Larsen de ontvanger?

Hoewel het niet duidelijk is wie de nieuwe eigenaar van de verstuurde 30 miljoen XRP is, wijzen de pijlen volgens meerdere online platforms in de richting van Chris Larsen. Hij is mede-oprichter en voormalig CEO van Ripple Inc. en vervult tegenwoordig de functie van Executive Chairman binnen het bedrijf.

Het vermoeden binnen de XRP-community dat louter Ripple profiteert van de langdurige bearish trend leidt tot veel onvrede. Leden van de beroemde ‘XRP-Army’, die zich vooral op Twitter al tijden hard maken voor de token, zien hun investering de laatste tijd veel waarde verliezen. XRP is momenteel zelfs de slechtst presterende crypto-valuta in de CoinMarketCap top-10.

Het ongenoegen van XRP-investeerders begint dan ook serieuze vormen aan te nemen. Recentelijk startte Twitter-gebruiker Crypto_Bitlord een campagne om Ripple te bewegen tot het veranderen van haar bedrijfsmodel. Deze poging om de XRP-dumps te stoppen strandde echter. Plannen voor het creëren van een XRP-fork, om het bedrijf buitenspel te zetten en de community zo de controle te geven over de token, liepen eerder al op niets uit.


Zware tijden voor XRP

XRP is in zowel 2018 als 2019 grotendeels bearish geweest, en de zo gedroomde rol als aanjager van een nieuwe bull run lijkt dan ook ver weg. Ook op middellange termijn zien de grafieken er niet veelbelovend uit, zeker nadat het optimisme bij traders verdween na de scherpe koersdaling in juli. Sindsdien daalde de XRP-prijs van €0,36 in juli dit jaar naar zo’n €0,23 op moment van schrijven. De dalende trend lijkt voorlopig nog niet zomaar gekeerd en dus zal ook het gemor van investeerders en Ripple-fans vermoedelijk aanhouden.

Chris Larsen heeft tot zover geen uitspraken gedaan over ‘FundingWallet1’ en of deze daadwerkelijk in zijn bezit is: we weten dus niet hoe de 30 miljoen XRP gebruikt zal worden. Het is overigens niet de verwachting dat Larsen zich op sociale media zal verklaren: in tegenstelling tot de XRP-army is hij niet erg actief op Twitter, getuige het feit dat zijn laatste tweet in juli dit jaar werd geplaatst. Het is temidden van alle commotie en negativiteit in ieder geval goed om te weten dat er nog iemand rijk wordt van XRP.