cropped-Walmart_exterior
Nieuws, Stablecoin, Trending

Walmart wil een crypto stablecoin op de markt brengen

Een nieuwe patent aanvraag suggereert dat de Amerikaanse retail gigant Walmart mogelijk zijn eigen, door U.S. Dollar ondersteunde, digitale currency aan het ontwikkelen is, vergelijkbaar met Facebooks Libra currency.


Walmart heeft patent aangevraagd voor ‘een digitale currency via blockchain’

Een patent aanvraag voor ‘systeem en methode voor digitale currency via blockchain’ werd gepubliseerd op 1 Augustus door de U.S. Patent en Trademark Office (USPTO). Het document schetst een methode voor:

‘Het genereren van een digitale currency unit door deze te verbinden met een reguliere currency; het opslaan van informatie over de digitale currency in een block van de blockchain; kopen of betalen met de digitale cryptocurrency.’

Walmart gaat door met het uitlijnen van de voorgestelde digitale currency door te zeggen dat de cryptocurrency een plek kan zijn voor gebruikers om hun geld gratis of voor bijna niks op te slaan; één die gemakkelijk opgenomen of omgezet kan worden naar cash bij geselecteerde retailers of partners. Zulke accounts zouden zelfs rente dragend kunnen zijn.

De digitale currency zou zelfs zo ontwikkeld kunnen worden dat het overal uitgegeven kan worden, zegt de indiening, met het vooruitzicht van U.S. dollar ondersteuning wat groter gemak bij stortingen of opnames verzekert. Het zou, in een ander scenario, gebonden kunnen zijn aan andere digitale currencies, in plaat van regulier geld.


Bedrijven worden alternatieve banken

In het begin van de aanvraag staat dat Walmarts digitale currency huishoudens met een laag inkomen, voor wie bankieren duur is, kan zorgen voor “een alternatieve manier om hun geld te beheren bij een institutie. Deze kan de klanten voorzien in het grootste deel van hun dagelijkse financiële behoeften.”

De ‘blockchain beschermde digitale currency’- zoals Walmart het noemt- zou de huidige banken verder kunnen uitdagen door het wegnemen van de noodzaak voor credit en debit cards.

“De digitale currency kan misschien optreden als een van te voren goedgekeurde biometrisch krediet. Een persoon is zijn ‘credit card’ tot zijn eigen digitale bank.”

notificatie: Biometrie werkt met biologische gegevens waarmee het mogelijk is om de identiteit van een persoon vast te stellen. Daarvoor worden unieke onderdelen van het lichaam gebruikt zoals bijvoorbeeld een scan van de iris van het oog (voor ieder mens anders) of een vingerafdruk.

De retailer van de digitale currency stelt zich verder voor dat de currency onderdeel kan worden van een groter blockchain gedreven ecosysteen, met als beeld een ‘open platform voor aankopen en crowdsource werk.’

Dit zal klanten toestaan om producten en services te kopen voor zichzelf en voor anderen. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van technici om iets te repareren of een shop assistent.


Facebooks Libra stablecoin

Terwijl het nu weerstand ervaart vanuit regelgevende instanties, heeft Facebooks Libra stablecoin een gelijke ambitie. Namelijk het aanbieden van een digitale munt die grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt en weinig kosten met zich mee brengt.


Toepassingen blockchain technologie voor Walmart

Voor Walmart ligt de focus van de Blockchain technologie meer in de gebieden van voorraad management, online markplaatsen zoals wij markplaats.nl kennen en slimme toepassingen ( zoals bijvoorbeeld een beloningssysteem zoals wij die nu ook kennen op klantenkaarten. Dat je producten die je vaak koopt uiteindelijk tegen korting kan kopen bij ‘die ene’ winkel.)